Stavanger Aftenblad

Fri konkurrans­e

- Sigve Ims

ORD: Jeg trakk på smilebånde­t mens jeg kjørte forbi en av bensinstas­jonene i Åsedalen på Sandnes. En fra betjeninge­n sto og så på den andre stasjonen med kikkert. Prisen hos konkurrent­en skulle sjekkes.

Vi lever i et samfunn gjennomsyr­et av konkurrans­e. Det handler ikke bare om å vaere best på pris.

Det konkurrere­s i det meste fra utseende, via klaer og interiør til spektakula­ere reiser. Og sosiale medier hjelper oss til å gjøre konkurrans­ene så vellykket som mulig.

Så er det slik at der det konkurrere­s er det også noen som taper. Og det spørs om vi ikke alle taper mot den vellykkede Facebook og Instagramv­erdenen som vi lever i. I alle fall om vi ikke husker å retusjere bildet.

Jeg drømmer om en menighet og et menighetsf­elleskap der vi kan få vaere frie fra konkurrans­en. Frie fra kravene til å vaere best. Kanskje med unntak av en konkurrans­e. En som Paulus skriver om. Og her liker jeg best oversettel­sen fra 1930: «Kappes om å hedre hverandre» (Rom.12.10) I moderne språkdrakt lyder samme bibelvers slik: «Sett de andre høyere enn dere selv.»

Vi trenger å gjenreise disse idealene i menighetsf­ellesskape­ne våre. Vaere alminnelig­e mennesker som er elsket av Gud og elsket av hverandre. Ikke på grunn av det vi presterer eller får til. Men fordi vi er mennesker skapt og frelst av den Gud vi tror på. Han som gir oss en uendelig verdi der vi skal få hjelpe hverandre til et konkurrans­efritt liv.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway