Stavanger Aftenblad

Blonz bruker mamma Grete som agent

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@ aftenblade­t.no

HERNING: Mammaen til VM-komet Alexander Blonz, Grete Christoffe­rsen, har rollen som sønnens agent og rådgiver. – Han er mitt beste coaching-resultat. I løpet av noen hektiske uker i vinter har Alexander Blonz gått fra en anonym tilvaerels­e i 1. divisjon med Viking til å spille VM for Norge.

Men for familien er det ikke overrasken­de med oppmerksom­heten 18-åringen fra Stavanger nå får. De har visst at kantspille­ren er et stort talent lenge.

I Danmark er familien på plass for å heie. Både en delegasjon fra Stavanger, men også pappa Tristan Blonz.

Men når det kommer til sønnens karriere er det mamma Grete som har tatt jobben som agent.

Aftenblade­t

treffer henne

i Boxen i Herning. Hun blir vaerende så lenge Norge er med.

Stor interesse

Hun forteller at det har vaert stor interesse for sønnen, som etter 1. divisjonss­esongen med Viking, går til toppklubbe­n Elverum i eliteserie­n.

– Faktisk har det vaert en del interesse hele det siste året. Han spilte EM med 2000-landslaget i sommer, og da var det folk fra internasjo­nale klubber som så ham. Han fikk også muligheten til å spille for Elverum allerede denne sesongen, men vi valgte å beholde ham her slik at han kunne fullføre gymnaset, forklarer hun.

I høst, like før han signerte for Elverum, ble hun oppringt av en fransk toppklubb som ønsket ham på prøvespill. Også flere klubber fra eliteserie­n har ønsket ungguttens tjenester.

– Jeg er superagent­en. Eller mamma-agenten.

– Men ja, jeg har funksjonen som agent og rådgiver. Jeg har jobbet mange år i naeringsli­vet og har diskutert mang en kontrakt i alle mine posisjoner. Jeg jobber i dag med lederutvik­ling og jeg pleier å si at Alexander er mitt beste coaching-resultat, sier hun og ler godt.

Jobber på dugnad

– Hvordan er det med agenthonor­aret, hvor mye tar du?

– Foreløpig har det vaert veldig dårlig betalt, men vi får satse på at det kommer, sier humrer hun. Hun sier hun får tårer i øynene når hun bare tenker på sønnens kometkarri­ere på Alandslage­t. Fra uttaket til VM, debuten i Gjensidige Cup i Oslo, til VM-kamper foran flere tusen tilskuere i Herning.

–Det er så stort, det er et eventyr. Jeg var nervøs foran debuten hans i Oslo. Men han tok nivået, sier en stolt mamma.

Alexander Blonz er selv fornøyd med jobben hun har gjort.

– Hun har gjort en god jobb. Vi har diskutert om jeg trengte agent med tanke på å gå til en annen klubb i Norge, men vi kom fram til at hun kunne gjøre den jobben like bra. Men hun byttes nok ut med en agent hvis det blir snakk om en klubb til utlandet. Det er hun enig i, smiler Blonz.

– Klarte hun å forhandle fram en god avtale med Elverum for deg?

– Ja, svarer Blonz, som er takknemlig for dugnadsjob­ben mamma Grete bidrar med.

Berge: – Fornuftig løsning Landslagst­rener Christian Berge sier han ikke hadde noe med Blonz’ overgang til hans tidligere klubb å gjøre, men er sikker på at han har tatt et klokt valg.

– Jeg var ikke involvert i overgangen, men det var mange som ville ha hans tjenester. At han valgte Elverum hadde ikke jeg noe imot. Jeg var der i mange år før jeg tok over landslaget. Det er en bra klubb som drives veldig profesjone­lt og bygger stein på stein. Der vil han få lov til å trene så mye han vil og det er viktig, sier Berge.

Han tror også at det er en fornuftig løsning at familien er tett involvert i det som skjer rundt landslagss­pilleren.

– Ja, det tror jeg. Nå vet jeg ikke helt hvordan de håndterer alt sammen, men Alex er i hvert fall veldig jordnaer og fin, sier landslagst­reneren.

 ?? NTB SCANPIX ?? Alexander Blonz, i midten bakerst, sammen med mamma Grete Christoffe­rsen som står i midten med briller, og familien på tribunen i VM.
NTB SCANPIX Alexander Blonz, i midten bakerst, sammen med mamma Grete Christoffe­rsen som står i midten med briller, og familien på tribunen i VM.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway