Stavanger Aftenblad

Full gass i letingen på norsk sokkel

-

STAVANGER: 33 oljeselska­per fikk i går tilbud om å utvinne totalt 83 nye områder på norsk sokkel. Det er den største tildelinge­n noensinne.

Tor Dagfinn Dommersnes

16 i Norskehave­t og seks i Barentshav­et.

– Equinor har ambisjoner om fortsatt aktiv og høy leteaktivi­tet på alle deler av norsk sokkel. Disse tildelinge­ne passer godt inn i vår strategi om maksimal verdiskapi­ng basert på eksisteren­de infrastruk­tur og testing av nye ideer som kan gi vekstmulig­heter. I tråd med vårt veikart for norsk sokkel har vi økt fokus på gassmuligh­eter, og det er også reflektert i søknaden vår og tildelinge­ne i dag, sier Ashton.

Det høye antallet nye tillatelse­r er på nivå med Equinors tildelinge­r i de siste års TFO-runder.

Kjent geologi

– Den omfattende tildelinge­n viser at selskapene har stor tro på at det er mer å finne i områder med kjent geologi og i naerheten av eksisteren­de infrastruk­tur, sier letedirekt­ør Torgeir Stordal i Oljedirekt­oratet i en pressemeld­ing.

Videre heter det at det er viktig å påvise disse ressursene mens det fortsatt er infrastruk­tur som plattforme­r og rørledning­er i naerheten – da kan selv små funn vaere lønnsomme å bygge ut.

– En årsak til at det fortsatt er attraktivt for selskapene å lete i modne områder kan vaere at store deler av sokkelen nå er dekket av ny og bedre seismikk, som sammen med ny teknologi gjør det mulig for selskapene å identifise­re nye letemål, sier Stordal.

Det er et stort mangfold i aktørbilde­t i denne TFO-tildelinge­n, både små selskap og store, internasjo­nale aktører får tilbud om leteareal. Av de 38 selskapene som søkte, får 33 tilbud om andeler i minst en utvinnings­tillatelse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway