Stavanger Aftenblad

Angrep mot hotell og kontor i Nairobi

-

NAIROBI: Skyting og eksplosjon­er rammet et hotell- og kontorkomp­leks i Kenyas hovedstad Nairobi i går. Al-shabaab har påtatt seg skylden for det pågående angrepet.

Bilder fra åstedet viser personer som ligger skutt og drept ved bordene i en uterestaur­ant, og personer som flykter for livet etter angrepet mot adressen 14 Riverside. Her ligger et stort kompleks med kontorer, femstjerne­rshotellet DusitD2 og parkanlegg i bydelen Westlands nord i Nairobi.

Ifølge den kenyanske avisen The Star skal minst tre personer vaere drept. Politiet bekrefter i en twittermel­ding.at det har vaert et angrep. Området er blitt sperret av og bilister bes bruke alternativ­e veier, heter det i meldingen. Sikkerhets­styrker fra flere enheter er i gang med en omfattende operasjon

Det norske statlige investerin­gsfondet Norfund har kontorer i bygningen. Selskapet bekrefter at alle de sju ansatte er gjort rede for.

– Vaer så snill, hjelp oss, vi gjemmer oss. Det er svartkledd­e og tungt bevaepnede terroriste­r her, tvitrer en person som befinner seg i bygningsko­mplekset.

– Vi er ikke i sikkerhet. Om jeg dør, vaer så snill og fortell mine barn at jeg elsker dem, hvisker en mann i en telefonopp­ringning til den kenyanske avisen The Star. (NTB)

 ?? JOSPHAT KASIRE/AP/NTB SCANPIX ?? I går ettermidda­g hadde ingen påtatt seg ansvaret for angrepet i Nairobi.
JOSPHAT KASIRE/AP/NTB SCANPIX I går ettermidda­g hadde ingen påtatt seg ansvaret for angrepet i Nairobi.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway