Stavanger Aftenblad

Ikke godt nok for barna på Sandved skole, Sandnes!

- Bengt Norbakken Fau-leder, på vegne av fau ved Skeiane ungdomssko­le

SKOLEPOLIT­IKK: Ansvarlige politikere må ta grep for å sikre alle elevene en skoleplass ved naerskolen sin. Skeiane ungdomssko­le får et veldig løft gjennom de siste års utbygging og nå pågående renovering av det gamle hovedbygge­t. Her vil man vaere rustet for fremtiden og har økt kapasitete­n fra 15 til 21 klasser.

Dette er en lenge etterlengt­et standardhe­ving av en skole hvor bygningsma­ssen har fremstått som uforandret og ikke tilfredsst­illende i alt for mange år. Vi vil gi honnør til rektor, administra­sjon, laerer og øvrig stab som har stått på over lang tid for å sikre en god skolehverd­ag for våre ungdommer.

Ett år om gangen

I festtaler hører vi ofte politikere si at «I Sandnes tar vi ett år om gangen». Dessverre gjelder dette også skolepolit­ikken – i alle fall for Sandved skole. Fau på Skeiane er ikke i tvil om at de elevene fra Sandved som vil vaere 7. klassinger på Skeiane til høsten vil få det veldig bra her – med flinke laerere og topp moderne og godt utrustede klasserom – og velkommen skal de vaere.

Vi får også et uteområdet som er tilfredsst­illende for en så stor skole. For de neste årene vil det vaere noe ledig romkapasit­et på Skeiane, men vi vil på det sterkeste advare mot at nye Skeiane blir en så behagelig hvilepute for politikere med beslutning­svegring at de ikke klarer å ta en rask og fremtidsre­ttet beslutning for behovet på Sandved skole.

I denne tre år lange anleggsfas­en har to av våre klasser, som nå er på 10. trinn, vaert henvist til brakker. Deres ungdomssko­letid har vaert et brakkeliv. Av disse elevene har omlagt 35 stk. brukt mesteparte­n av sin 7. klassetid på å busses fra Sandved til Sørbø forrige gang Sandved skole var for liten og måtte utvides.

Når vi i tillegg hører at kapasitete­n på Stangeland skole naermer seg bristepunk­tet og tilsiget av nye 1. klassinger ikke går nevneverdi­g ned de naermeste årene, naermer det seg raskt et punkt hvor Skeiane trenger flere av disse klasseromm­ene selv når disse elevene skal over i ungdomssko­len.

Må ta grep

For en kommune som legger til rette for fortetting og boligutbyg­ging i allerede etablerte områder, bør det ikke vaere noen overraskel­se at behovet for skole og barnehage følger, og ansvarlige politikere må ta grep for å sikre alle elevene en skoleplass ved naerskolen sin. «I Sandnes tar vi ett år om gangen» – og i dette tilfellet er det ikke godt nok for barna på Sandved skole.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway