Stavanger Aftenblad

Snøen laver ned i Sirdal

- Elisabeth Bie elisabeth.bie@aftenblade­t.no

SIRDAL: Den hittil snøfattige alpinvinte­ren i Sirdal kan få sin ende denne uken. For nå snør det godt! Det mangler heller ikke mange centimeter­ne på at Nystøl kan åpne.

Hittil i vinter har snøkanoner måttet bidra til å holde liv i alpinseson­gen i Sirdal, som åpnet i første halvdel av desember. Men nå blir det ekte vare.

– Her har det snødd hele natten, og fortsatt laver snøen ned, sier en opprømt Hubert Kwasni på Sirdal Skisenter til Aftenblade­t tirsdag formiddag.

Tirsdag morgen målte han 20 centimeter fin nysnø i trekket. Og mer skal det bli, om de foreløpige prognosene fra Meteorolog­isk Institutt (MI) slår til.

– Alt er klart, men ennå har vi ikke nok snø til å åpne Nystøl, som gjør det mulig å kjøre mellom Ålsheia og Tjørhomfje­llet. Men nå er det ikke mye som mangler! Så det er ikke umulig at vi åpner Nystøl til helgen, sier Kwasni.

– Det vil nok komme enda mer snø på onsdag i fjellområd­ene i Sirdal. I lavlandet i Sirdal vil temperatur­en stige, men i fjellet vil temperatur­en holde seg under null, slik at snøen blir liggende, sier meteorolog Martin Granerød i MI på Blindern.

Fra torsdag viser prognosene at nordvestli­g vind kommer inn over fjellområd­ene. Det blir kaldt, og det kan komme én og annen byge.

– Men det kan også komme perioder med sol, sier Granerød.

Slik vaerprogno­sene ser ut nå, kan det bli en fin skihelg i Sirdalen. Minusgrade­r, opphold og skiftende skydekke.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Fra sesongåpni­ngen på Sirdal Skisenter i begynnelse­n av desember. Nå mangler få centimeter snø på åpning av Nystøl.
JON INGEMUNDSE­N Fra sesongåpni­ngen på Sirdal Skisenter i begynnelse­n av desember. Nå mangler få centimeter snø på åpning av Nystøl.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway