Stavanger Aftenblad

– Jeg var helt hjelpeløs

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@ aftenblade­t.no

HERNING: Ankelopera­sjon, bilulykke, nesebrudd, hjerneryst­else og brudd i tommelen. Etter et mareritt-halvår i Tyskland er Gøran Søgard Johannesse­n endelig skadefri. Så fikk han halsbetenn­else

– i VM. 24-åringen fra Stavanger byttet ut dansk håndball med den tyske storklubbe­n Flensburg-Handewitt før denne sesongen. Det ble starten på noen tøffe måneder for landslagss­pilleren.

– Det var ganske dårlig stemning i starten, bekrefter han overfor Aftenblade­t.

Det startet i juli da klubben skulle ta fatt på sesongoppk­jøringen. Da ble det oppdaget en ankelskade hos bakspiller­en. Legene måtte skjaere vekk en liten bit av ankelen. Operasjone­n gikk bra, men Johannesse­n, med gips på foten, måtte belage seg på noen uker uten håndball.

Så, i bilen hjem fra operasjone­n, smalt det. I 90 km/t kolliderte bilen Johannesse­n satt i. Resultatet ble nesebrudd og hjerneryst­else.

Så, tidligere i vinter, etter endelig å ha kommet tilbake og fått 12 kamper for klubblaget, skadet han tommelen. Et brudd holdt ham utenfor i seks uker.

Kjempet seg tilbake

–Det har vaert turbulent, det er mange ting som har skjedd. Og alt blir litt vanskelige­re når du kommer til et nytt land med nytt språk. Men nå har jeg lagt det bak meg. Jeg har kjempet meg gjennom det og kommet styrket ut av det, sier Johannesse­n.

Kampene i gruppespil­let i VM brukes til spille ham i form igjen. Litt rust i kampmaskin­eriet har det vaert, men det regner han med å få spilt av seg.

– Du laerer deg å sette pris på andre ting enn håndball når sånne ting skjer. Det kunne gått mye verre. Spesielt den bilulykken. Jeg kom heldig fra det med nesebrudd og hjerneryst­else.

– Tenker du at du er heldig som faktisk står her i dag?

– Jo, da. Vi kjørte jo i 90 km/t, så det kunne gått riktig galt hvis vi hadde truffet på en litt annen måte.

Det var ikke den starten på Bundesliga-karrieren han hadde sett for seg.

Fikk hjelp hjemmefra

– Det utviklet seg til å bli tragikomis­k. Jeg fikk grønt lys fra legen etter ankelopera­sjonen, og så må du ringe treneren din like etterpå og si at «hei, jeg har vaert i en trafikkuly­kke». Da ble han veldig oppgitt, sier Johannesse­n.

Klubben var da i Sverige på treningsle­ir. Det var ingen til å hjelpe Johannesse­n. Løsningen ble å få ned mamma.

–Jeg var helt alene. Jeg lå med gips på venstre fot, gips på nesen og en hjerneryst­else. Jeg klarte ikke å ta vare på meg selv. Heldigvis tok mamma seg fri fra jobb i tre uker og kom ned. Det var kjempevikt­ig for meg. Jeg var helt hjelpeløs.

Etter å ha blitt kåret til Norges bestemann mot Østerrike mandag, kunne Johannesse­n avsløre at alt ikke var som det skulle til tross for at han har ristet av seg skadene.

Halstrøbbe­l

For før Norges åpningskam­p fikk han halsbetenn­else og ble satt på antibiotik­a.

– Jeg føler meg ikke syk, men halsen er fortsatt litt irritert. Og når du får litt puls så blir det problemati­sk. Du blir fortere sliten enn du normalt ville blitt. Så jeg kjenner at pusten ikke er som den skal.

– Plager det deg?

– Ja, ja. Det plager meg masse. Jeg har kjempevond­t i halsen.

Likevel merker han at formen er på vei. Det kan bli gull verdt for Norge videre i VM.

 ?? JON OLAV NESVOLD, BILDBYRÅN ?? Gøran Søgard Johannesse­n leverte en god kamp for Norge mot Østerrike mandag. Det betyr mye for Stavangerk­aren som har slitt mye med skader. Innfelt er et bilde Johannesse­n la ut på instagram etter bilulykken i juli.
JON OLAV NESVOLD, BILDBYRÅN Gøran Søgard Johannesse­n leverte en god kamp for Norge mot Østerrike mandag. Det betyr mye for Stavangerk­aren som har slitt mye med skader. Innfelt er et bilde Johannesse­n la ut på instagram etter bilulykken i juli.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway