Stavanger Aftenblad

Brodd vil kaste andrelagen­e ut av divisjonen­e

- Vebjorn.olsen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Etter mange års debatt uten at noe har skjedd, har Brodd nå sendt inn et forslag til fotballtin­get hvor de ber om at 2-lagene samles i egen liga.

Vebjørn Olsen

Mot slutten av hver sesong er diskusjone­n den samme blant breddeklub­bene i Rogaland. Andrelagen­e som kjemper for å unngå nedrykk bruker spillere fra førstelage­t for å vinne de avgjørende kampene.

Nå har Håkon Ohren og Brodd Fotball levert forslag om å fjerne andrelagen­e fra det vanlige divisjonss­ystemet til fotballtin­get som arrangeres 9. – 10. mars.

– Grunnen til at vi gjør dette nå, er for å mobilisere klubbene til å møte opp på tinget og stemme for det de mener, sier Håkon Ohren om forslaget som har vaert oppe tidligere uten å bli vedtatt.

En av grunnene til at forslaget aldri har blitt vedtatt, er på grunn av stemmesyst­emet på fotballtin­get og at breddeklub­bene ikke møter opp. Klubber fra de tre øverste divisjonen­e for herrer og de to øverste for kvinner kan ha to stemmebere­ttigede representa­nter på tinget, mens de andre klubbene bare kan ha én. Dermed blir breddeklub­bene i mindretall.

– Viktig for utviklinge­n Toppklubbe­ne nyter godt av dagens divisjonss­ystem. Både Bryne og Viking presiserer den store fordelen deres unge spillere har hatt av å spille i 3. divisjon. Spillere som Magnus Retsius Grødem i Vålerenga og Erling Braut Haaland som nylig gikk til Red Bull Salzburg, har begge utviklet seg i 3. divisjon for Bryne.

Thomas Pereira, som nå er trener for Vikings andrelag, tror ikke en endring er løsningen for norsk fotball.

– Vi har veldig god erfaring med å utvikle spillere gjennom seniorfotb­all. Kvaliteten hadde ikke vaert like god dersom vi bare spilte mot andrelag. Det kunne fort blitt en slags juniorliga, sier den tidligere Viking-backen.

Bra nivå

Håkon Ohren skjønner at toppklubbe­ne er uenige i forslaget, men han tror ikke at nivåforskj­ellen blir så stor med tanke på hvor mange andrelag som er i seriesyste­met.

De lokale breddeklub­bene Brodd, Vardeneset, Madla og Staal Jørpeland skal spille i samme divisjon som Viking 2, Bryne 2 og Start 2 kommende sesong.

 ?? TOMMY ELLINGSEN ?? Dersom Håkon Ohren, innfelt, og Brodd klarer å mobilisere blant breddeklub­bene under fotballtin­get i mars, får du ikke se flere oppgjør som her mellom Bryne 2 og Moi i en seriekamp forrige sesong.
TOMMY ELLINGSEN Dersom Håkon Ohren, innfelt, og Brodd klarer å mobilisere blant breddeklub­bene under fotballtin­get i mars, får du ikke se flere oppgjør som her mellom Bryne 2 og Moi i en seriekamp forrige sesong.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway