Stavanger Aftenblad

På leit

-

DRØSET: Stort sett hele livet hadde hun vaert avhengig av hjelp for å se skarpt. Det hadde kostet henne dyrt.

Briller er dyre. Fine briller er steindyre. Fine briller med kikkertsty­rkeglass i supertynn utgave koster en arm og en fot. Siden hun var 12 hadde hun derfor brukt linser. Fra gamletypen man kunne bruke i et halvt år, til dagens silkemyke, behagelige dagslinser. Lett å ta med eller bytte ut.

Hun var naermest blind som en muldvarp uten. Derfor var det veldig rart at hun ikke hadde husket å fornye linsene før det plutselig bare var en halv eske igjen. Hun kastet seg på telefonen til optikeren. Siden hennes linser var av kikkertsty­rke, kunne hun ikke låne av noen. Og i butikken var de aldri på lager.

Det tok ukevis før de kom.

Saktere for hvert år posten taktfast nedbemanne­t.

Hun lette febrilsk etter ekstra linser. Hun visste, lik et ekorn som forbereder seg til vinteren, at hun hadde krisepar liggende til situasjone­r som fort kan oppstå.

Hun fant linser i to jakker og to vesker. I kormappen, ulogisk nok, selv om den ene pausen midt i Bach var lang nok til å sette inn linser både en og to ganger. Det lå klokelig nok et par i hanskeromm­et i bilen. Og hun visste at noen lå hos mor, riktignok tvers over fjorden, etter en helg der hun hadde glemt både briller og linser, og måtte gjenbruke dagslinser i tre dager ved hjelp av eggeglass med en slags saltoppløs­ning i – metode sist brukt i studietide­n og utlandstur­er der bagasjen aldri dukket opp.

Hun sporet opp to i etuiet til ørepluggen­e. I etuiet til reisehodes­ettet var det en linse.

En. To hadde falt ned bak skuffene på badet. Det lå to i McGyveralt­muligskuff­en på kjøkkenet.

Hun telte totalfangs­ten. 23. Det ville holde til 11,5 dager. Det tok minst to uker før linsene kom. Hun begynte på en mental plan for når hun kunne greie seg med briller. Sjekket vaermeldin­gen (sykling med briller i pøsregn er pyton).

To dager seinere ringte de. Linsene var kommet. Neste krise kunne vente. Vanligvis helt til cirka midt i fellesferi­en.

Hun var naermest blind som en muldvarp uten.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway