Stavanger Aftenblad

– Ja, vi vil anmelde

-

STAVANGER: Petroleums­tilsynet har aldri politianme­ldt en eneste sak i oljenaerin­gen. Direktør Anne Myhrvold utelukker ikke at det skjer i framtiden.

Tor Dagfinn Dommersnes

kanskje kunne vaert unngått dersom saken var anmeldt av Petroleums­tilsynet.»

– Hvorfor har Ptil aldri politianme­ldt noen saker til politiet gjennom alle disse årene?

– Selv om det ikke har vaert noen formelle politianme­ldelser fra vår side, så har vi et svaert tett og godt samarbeid med politietat­en, sier Anne Myhrvold til Aftenblade­t.

Har hatt effekt

Hun mener at Ptil sine pålegg og kritiske innvending­er til oljenaerin­gen har hatt god effekt i det fleste tilfellene.

– Det er jo også slik at dersom vi politianme­lder, så overfører vi den videre behandling­en og etterforsk­ningen av saken til politiet. Fra vår side er det ofte ønskelig å gjøre dette selv. Men for all del, jeg utelukker ikke at vi i framtiden vil politianme­lde forhold der vi mener at det er nødvendig. En anmeldelse er et av verktøyene vi har, og vi har varslet at vi er beredt til å bruke dem alle.

Vanskelige år

Myhrvold minner om at det har vaert noen vanskelige år for oljenaerin­gen i det siste.

– Er det av hensyn til oljeselska­pene at dere ikke har politianme­ldt noen?

– Slett ikke. Hovedforkl­aringen er at andre framgangsm­åter har vaert mer relevante, og også effektive.

– Allerede Engen-rapporten i 2013 ga signaler om at Petroleums­tilsynet burde bruke kraftigere virkemidle­r, og tilsynet sa at det ville skje. Er det ikke da lettvint at dere gjentar det samme budskapet i dag, mange år seinere?

– Signalene fra den gang ble fulgt opp av oss, blant annet i tilsynet med Goliat. Nå har vi fått enda sterkere signaler om å skjerpe praksisen, og det tar vi alvorlig, sier Myhrvold.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway