Stavanger Aftenblad

Kjersti Ericsson 75 år

-

Professor emerita Kjersti Ericsson, Baerums Verk, er 75 år 18. januar.

Kjersti Ericsson er født i Oslo, oppvokst på Lademoen i Trondheim, studerte psykologi ved Universite­tet i Oslo og ble cand. psychol. i 1969. Først arbeidet hun ved Psykologis­k institutt ved UiO, deretter ved Institutt for kriminolog­i samme sted. Hun var professor i kriminolog­i fra 1997 og ble pensjonist i 2014.

Kjersti Ericsson har skrevet en rekke fagbøker basert på egen forskning. Viktige temaer er institusjo­nshistorie, barn i sårbare posisjoner og kjønnsrela­sjoner. Hun er også skjønnlitt­eraer forfatter, debuterte som lyriker i 1968 og har utgitt åtte diktsamlin­ger og sju romaner. Den foreløpig siste skjønnlitt­eraere utgivelsen er Den hjelpsomme okkupanten fra 2017.

Kjersti Ericsson var i mange år politisk aktiv og leder i AKP 1984– 88. Hun var saerlig engasjert i kampen for kvinnefrig­jøring og utga flere debattbøke­r der dette er et sentralt tema. Hun var gift med Eilev Ryste til han døde i 2009.

Sammen har de to barn og fire barnebarn. Jubilanten er glad i å bruke beina i skogen og på fjellet og har gjerne med seg fuglekikke­rten på tur. Det hender også at akvarellsk­rinet er med i sekken. (NTB)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway