Stavanger Aftenblad

Norge legger alt press på Danmark

-

HERNING: Så langt har det vaert «dejlig å vaere norsk i Danmark». Men i kveld kommer den første virkelige testen for Christian Berges VM-mannskap.

For klokken 20.30 barker Norge og vertsnasjo­nen Danmark sammen foran en utsolgt og fullsatt Boxen i Herning. 15.000 tilskuere, hvorav 3.500-4.000 fra Norge, kommer til å lage et liv uten like.

Men de norske spillerne frykter på ingen måte heksegryte­n i VM-byen på Jylland. Norges største stjerne tror Danmark fort kan bukke under for presset.

– Kan felle dem

– Her i Danmark er håndball veldig stort, og med et mesterskap på hjemmebane, er alt press på danskene, et enormt press. Jeg tror de streber etter å oppnå suksess på hjemmebane. Presset kan felle dem, sier Sander Sagosen til NTB.

Kristian Bjørnsen følger opp: – De er favoritter, de er på hjemmebane, og de skal vel sånn sett vinne. Men dette er to lag som begge går for VMgull, så vi har vel litt press vi også, sier kantspille­ren fra Tjensvoll.

Små marginer

– Begge lag har verdenskla­ssespiller­e i alle posisjoner, begge lag er gode i kontrafase­n, det er egentlig veldig små marginer som skiller oss. Det laget som har dagen og flest redninger vil vinne, spår Bjørnsen.

Danmark startet uvanlig svakt mot Østerrike tirsdag. Men reddet inn en trygg 11-målsseier.

– Det er ingen tvil om at presset er på Danmark. De baerer en hel nasjon på skuldrene sine. Her i Boxen, med det vanvittige trykket, er det et vanvittig press på dem. De er klare favoritter, sier Espen Christense­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway