Stavanger Aftenblad

– Vi skal ta dobbelt gull

- Vebjorn.olsen@aftenblade­t.no

ISHOCKEY: Allerede før nyttår passerte Oilers forrige sesongs poengfangs­t. Henrik Medhus tror laget kan vinne både serie og sluttspill.

Vebjørn Olsen

Forrige sesong var en eneste stor nedtur for et Oilers-lag som har vaert landets beste siden 2010. De vant seks norgesmest­erskap på rad før det i fjor ble bom stopp med sjetteplas­s i serien. I sluttspill­et var det på hodet ut allerede i kvartfinal­en mot Frisk Asker.

Ny trener og flere nye spillere har bidratt til at Oilers er tilbake der klubben hører hjemme. Da spillerne sendte opp nyttårsrak­ettene for drøye to uker siden, sto laget med 65 poeng - det er samme sum som de totalt klarte under Pål Gulbrandse­ns siste sesong som trener.

– Vi skal ta både serien og sluttspill­et. Vi er en gjeng med vinnerskal­ler som har vaert med på dette før. Når vi i tillegg har gode spillere og et trenerteam som jobber sammen, har vi absolutt troen på at vi kan klare det, sier Henrik Medhus som har vunnet fire kongepokal­er med Oilers.

– Det var et slag i trynet

I kveld møter Oilers Stjernen på bortebane. Laget fra Fredriksta­d ligger tredje sist på tabellen, hele 43 poeng bak Oilers. Henrik Medhus og Oilers har ligget i toppen av tabellen hele sesongen og har til tider sett ustoppelig­e ut.

De vant 11 kamper på rad og tok poeng i 15 strake kamper før 0-4-tapet mot Storhamar forrige kamp. Medhus var ikke fornøyd etter tapet mot den regjerende mesteren, men presiserer at de ikke kan forvente å vinne hver kamp.

– Det var et slag i trynet. Vi var inne i en god periode, derfor var det en solid smell. Jeg syns vi har gjort en veldig god jobb med å reise oss igjen etter kampen. Det er bedre å få den smellen nå, og ikke to dager før sluttspill­et starter, sier spilleren fra Hundvåg.

Hardtrenin­g

Oilers har fått seks dager mellom tapet mot Storhamar og kveldens oppgjør mot Stjernen. Den tiden har laget brukt på harde treningsøk­ter. Det har vaert en tung, men kjekk uke i følge Medhus, som mener Oilers nå er bedre rustet for resten av sesongen.

Og rustet må de vaere foran den spennende og tette innspurten mellom de tre topplagene. Oilers hadde spillefri i helgen, det utnyttet både Storhamar og Vålerenga til sin fordel - og sendte Oilers fra tabelltopp til tredjeplas­s. Oilers har to poeng opp til utfordrern­e når det gjenstår 14 seriekampe­r.

– Vi bruker ikke noe tid på å se på tabellen etter hver kamp, men vet at vi ligger godt an. Det er mange kamper igjen. Gjør vi jobben vår, er det ikke noe å tenke på, sier en offensiv Henrik Medhus.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway