Stavanger Aftenblad

Strandbuer

-

DRØSET: Hvis det ska ble helt gratis for de strandbuen­e å kjøre gjennom den tonnellen så ska gå onder fjorden å inn til byen våres, hvordan ska det gå med oss da?

Je bler helt altererte bare je tenke på det.

Plotselig her en morgen så vi vågne opp, e der follt av folk fra inni der så kjøre rondt i gadene våre med traktorer, mens de tygge skråtobakk å prøve å fange småpiger så e på vei til skolen, eller va det borti Kirgisista­n? Ja-ja, det e nå i samme retningen, jaffal.

Ja, det e sånn det komme til å bli. Hva gir du meg?

Von Winckelhum­pen hadde vert nede ved

Stokkenvan­net, det lille, å tisst med kongepodde­len

Frederic, den hjernedøde kjøteren, når an va innom for å løse verdenspro­blemene, her en kveld.

Han sa bent frem rett ud, det atte han faktisk tror atte de så bor inne på Strandelan­det e akkorat så andre folk, å atte det jammen va på tide atte de skolle få seg en tonnell så de konne kjøre gjennom, sånn atte de kom ud av den meningsløs­e sitoasjone­n med århondrer med isolasjon.

På en måde e det første gangen je har hørt atte von Winckelhum­pen har udtrykt en liden skepsis til kolonialis­men sånn så det – det må ver noe så har skjedd etter atte han fikk seg sånnen Teslenbil å begynte å gå på møder i Miljøparti­et De Galne, eller hva de nå hete, men det kan jo ver det atte det va portvinen så snakte.

Innholdsme­ssig bler det jo masse det samme.

Jaffal betyr det, atte an åbne for atte hvem så helst ska få komme til byen her å gjørr livet vanskelig for osser så e her allerede. Tenk på det atte, ikke bare ska de bruge veiene våres til å kjøre på, men handle i botikkene våres å snakke med den løgne dialekten sin midt i blant osser, de komme til å belaste kloakknett­et våres og, helledosse­n, de e jo ikke lavt sånn atte de e helt udslippsfr­ie de heller.

Det e det bare bilen til von Winckelhum­pen så e.

Hva gir du meg?

Offameg. Der e heldigvis noen måneder til enda.

Je får ta meg en liden jinn så lenge.

De kjøre traktor, mens de tygge skråtobakk å prøve å fange småpiger så e på vei til skolen

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway