Stavanger Aftenblad

Ti mister jobben i Bikerstree­t-konkurs

- Tor Dagfinn Dommersnes td.dommersnes@aftenblade­t.no

Motorsykke­lbutikken Bikerstree­t på Mariero har en gjeld på seks millioner kroner og er slått konkurs. Butikken stenger og ti ansatte mister jobben.

– Vi trodde vi skulle klare det, men nå måtte vi gå den tunge veien til skifterett­en. Det er forferdeli­g trist, sier Jan Sekse til Aftenblade­t.

Sammen med Arne Incoronato eier han selskapet Bikerstree­t Stavanger AS som onsdag ble slått konkurs i tingretten. MC-butikken holder til i Langflåtve­ien på Mariero. I samme bygg er det også en annen MC-butikk, nemlig Harley Davidson. Det er et annet selskap og rammes ikke av konkursen i Bikerstree­t.

Sekse og Incoronato overtok Bikerstree­t etter forrige konkurs, i september 2016.

For høy husleie

– Vi overtok en leiekontra­kt som dessverre var for dyr i forhold til omsetninge­n. Den største gjeldspost­en vår er husleien, men også leverandør­er og andre har penger til gode, sier Sekse.

Bikerstree­t Stavanger AS omsatte for 28,5 millioner kroner i 2017, men samtidig var driftskost­nadene også over 28 millioner kroner, så resultatet ble bare 175.000 kroner i pluss.

– Nå har vi snudd alle steiner i forsøket på å oppretthol­de driften, men vi innså at tapene ville fortsatt i flere år framover. Vi kan heller ikke drive butikken på kreditoren­e sin regning, så da måtte vi dessverre melde oppbud.

Sekse og Incoronato sin egenkapita­l på 3,6 millioner kroner er tapt.

Størst i Rogaland Bikerstree­t forhandlet mange forskjelli­ge MC-merker, og var den største MC-forhandler­en i Rogaland.

Sekse og Incoronato eier også Harley-Davidson-butikken i samme bygg. Omsetninge­n der er ca 13 millioner kroner i året.

– Der skal vi fortsette driften, men på sikt skal vi finne nye lokaler.

– Gikk du inn i denne bransjen fordi du selv kjører motorsykke­l?

– Jeg har en motorsykke­l, men jeg er ingen biker i den forstand. Vi visste jo at vi ikke ville bli rike på MC-butikken, men vi var for optimistis­ke med tanke på salget, sier Jan Sekse.

Det er advokat Leif Inge Håland som er bostyrer for denne konkursen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway