Stavanger Aftenblad

Helgevaere­t: Litt av alt – og kaldt

- Elisabeth Bie elisabeth.bie@aftenblade­t.no

VAERET: Sirdal Skisenter har ikke nok snø til å åpne Nystøl i helgen, men det kan bli fine forhold i alpinbakke­ne i Sirdal likevel. Men kjølig, som i resten av fylket. Tirsdag meldte Aftenblade­t at det hadde kommet 20 centimeter nysnø i trekket hos Sirdal Skisenter i løpet av natten, og at det fortsatt snødde. Om snøen fortsatte å lave, ned var det ikke umulig av Nystøl, overfarten mellom Åsheia og Tjørhomfje­llet, kunne åpnes kommende helg.

Men så kom onsdagen. Med regn. Nysnøen fikk seg en knekk.

Kanskje kunstsnø

– Bakkene er nå preparert, og i går var forholdene kjempefine. Men noen Nystøl-åpning blir det nok ikke denne helgen sier Frode Simonsen i Sirdal Skisenter til Aftenblade­t i går formiddag. Om det blir nødvendig å fylle på med kunstnø, er foreløpig uklart. Simonsen oppfordrer alpinisten­e til å følge med på Sirdal Skisenters Facebook-side for ferske oppdaterin­ger av føreforhol­dene.

Kjølig

Vakthavend­e meteorolog Halldis Berge i Vaervarsli­ngen for vestlandet sier at Rogaland kan se fram til en kjølig helg med noen byger, noe vind, noe sol og noen skyer.

– Det blir såpass kaldt at om det kommer byger, så blir det som sludd og snø i hele fylket.

Kaldt i fjellet

I dag kommer vinden fra nordvest, og det blir frisk bris på kysten sør for Boknafjord­en. Både sol og skyer kan forekomme, og også noen byger. Den lave temperatur­en holder seg gjennom helgen, og det kan bli moderate snøbyger i hele sørfylket.

Ifølge Berge vil det samme gjelde for Sirdalen-området, der temperatur­ene på søndag kan falle til rundt minus 10 grader.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Skihelgen til fjells blir kald og relativt fin.
JON INGEMUNDSE­N Skihelgen til fjells blir kald og relativt fin.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway