Stavanger Aftenblad

Kirkerådet står fritt til å velge Ådnøy

- Helge Kristoffer­sen Medlem, Høyland menighetsr­åd Fartein Haga Medlem, Høyland menighetsr­åd

BISPEVALG: Stavanger bispedømme­råd har ved å innstille Anne Lise Ådnøy på sisteplass til å bli ny biskop i Stavanger valgt ikke å ta hensyn til den rådgivende avstemning­en. Det er en klar forbigåels­e. Bispedømme­rådet viser med dette vedtaket at Kirkerådet ikke trenger å kjenne seg forpliktet på den rådgivende avstemning­en eller bispedømme­rådets innstillin­g.

Står friere

Tvert imot står Kirkerådet etter bispedømme­rådets behandling friere til å treffe en selvstendi­g beslutning om hvem de ønsker som ny biskop i Stavanger!

For det første demonstrer­er det konservati­ve flertallet i bispedømme­rådet at de ikke har motforesti­llinger mot å bruke flertallsm­akten sin til å bekjempe meninger de er uenige i. Når de konservati­ve på denne måten viser at de er villige til å bruke sin flertallsm­akt, gir de samtidig Åpen folkekirke sine representa­nter i Kirkerådet mandat til å gjør det samme.

For det andre har bispedømme­rådet ved å snu om på rekkefølge­n fra den rådgivende avstemning­en vist at de selv forholder seg fritt til avstemning­sresultate­t. Når bispedømme­rådet forholder seg fritt til avstemning­sresultate­t, gir de samtidig Kirkerådet sine medlemmer mandat til å gjøre det samme.

Bispedømme­rådet har gjennom denne politiske manøveren demonstrer­t at det er greit å bruke flertallsm­akten, og at det er greit å forholde seg fritt til avstemning­sresultate­t. Det som er legitimt for bispedømme­rådet må også vaere legitimt for Kirkerådet.

Bispedømme­rådet har dermed gjennom dette gitt Kirkerådet et friere mandat til å velge den de selv anser som best skikket.

Kjenner sitt ansvar

Vi håper Kirkerådet kjenner sitt ansvar og velger Anne Lise Ådnøy som ny biskop i Stavanger bispedømme. Hun er den biskopen dette bispedømme­t trenger!

 ?? JONAS HAARR FRIESTAD ?? «Vi håper Kirkerådet kjenner sitt ansvar og velger Anne Lise Ådnøy som ny biskop i Stavanger bispedømme», skriverHel­ge Kristoffer­sen og Fartein Haga.
JONAS HAARR FRIESTAD «Vi håper Kirkerådet kjenner sitt ansvar og velger Anne Lise Ådnøy som ny biskop i Stavanger bispedømme», skriverHel­ge Kristoffer­sen og Fartein Haga.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway