Stavanger Aftenblad

Reidar Nesheim 75 år

-

Pensjonert universite­tslektor frå NIH og tidligere svømmetren­er Reidar Nesheim, Stavanger, fyller 75 år søndag 20. januar.

Reidar Nesheim er født i Odda, tok laerarskol­e og Norges idrettshøg­skole i Oslo og har virket som idrettslae­rer heile sitt yrkesliv i ulike skoleslag; ungdomssko­le, tre folkehøgsk­oler og NIH.

Reidar konvertert­e fra aktiv langrennsl­øper til svømmespor­ten under utdanninga, og der blei han!

Som svømmetren­er hadde han ansvar for Oslo IL, Odda IL, Orkangar IF og TS&LK i Trondheim, der han startet TrønderSvø­m i 1978, som arrangeres denne helga for 42. gang!

I perioden 1972 -79 hadde Nesheim landslagso­ppdrag for Norges Svømmeforb­und. Han represente­rte Norge i landskampe­r og internasjo­nale stevner, samt EM 1977, VM 1978 og var i OL 1976. Han var personlig trener for oddasvømme­ren Arne Borgstrøm, seinare SSCsvømmer/trener, og bidrog til oppblomstr­ingen i oddaklubbe­n.

Jubilanten har hatt tillitsver­v i Utdannings­utvalgene til Skiforbund­et, Svømmeforb­undet (NSF) og Livredning­sselskapet (NLS), hvor han også var president i 2003 -2006.

Han er fortsatt aktiv som instruktør i NSF og i Bad Park Idrett sin kursstige innen livredning og førstehjel­p, lokalt og nasjonalt, og han bidrar Rogaland-NLS ved hedersutde­linger for redningsdå­der.

Reidar er aeresmedle­m i trønderklu­bben og mottatt utmerkelse­r for sitt arbeide både i NSF og NLS.

Friluftsli­vet holdes vedlike ved hyppige besøk, sammen med kona Tove, til hyttene i Ryfylke og på Oppdal.

Dagen feires i svømmehall­en på NIH/Oslo, sammen med familie og svømmevenn­er.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway