Stavanger Aftenblad

– Vil bli et av Norges beste lag

- Vebjorn.olsen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Forsvarskj­empen Axel Óskar Andrésson (20) har fått sin landslagsd­ebut for Island. Nå handler alt om Vikings comeback i Eliteserie­n.

Vebjørn Olsen

Det var en islending i godt humør som møtte Aftenblade­t på SR-Bank Arena. Han brukte gårsdagens treningsøk­t på å restituere seg etter landslagsk­amp mot Estland. Andrésson fikk debuten for landslaget forrige uke og sin første kamp fra start i tirsdagens oppgjør. Midtstoppe­ren var med på å holde nullen mot Estland, Det var første gang Island med Erik Hamrén som trener, gikk av banen uten å ha sluppet inn mål.

– Og det var den første kampen jeg spilte siden serieavslu­tningen mot Kongsvinge­r. Det var utrolig gøy, men jeg var helt utslitt etterpå, sier Andrésson og ler.

Mens resten av laget trente på kunstgress­et, trente 20-åringen på styrkeromm­et.

Framtiden

Islendinge­n signerte en treårskont­rakt med Viking rett før jul og sier dette var det riktige steget i karrieren hans nå. Vikingtren­er Bjarne Berntsen fristet med ideen om å bli et av de beste lagene i Norge igjen. Andrésson fikk to kamper for førstelage­t til Reading i ligacupen, men de siste årene har bestått av flere utlån.

Selv om han har forlatt England, har han fortsatt ambisjoner om å spille i en av verdens største klubber. Med to år igjen på kontrakten med Reading, flytter han til Norge for å spille førstelags­fotball. Nå har han fokus på den kommende sesongen i Eliteserie­n og blir trolig en fast brikke for Viking i comebacket.

– Jeg gleder meg veldig til å komme i gang. Nå fokuserer jeg bare på å ta ting som de kommer. Først skal vi holde plassen i Eliteserie­n, før vi sikter høyere etter hvert, sier han.

Prioritert­e midtstoppe­ren Axel Óskar Andrésson spilte ni kamper for Viking i fjorårets sesong i Obos-ligaen og var en viktig brikke da laget rykket opp til Eliteserie­n. Etter 3-1-seieren mot Kongsvinge­r i siste seriekamp og gledescene­ne som kom etterpå, var Bjarne Berntsen raskt i gang med jobben å få midtstoppe­ren tilbake i mørkeblått.

Lånekontra­kten var utgått og Reading var ikke interesser­t i å låne ut Andrésson nok en gang. Berntsen reiste til England og snakket med islendinge­n. Viking ble etter hvert enig om en overgangss­um som Aftenblade­t kjenner til skal ligge på mellom 600.000 og 800.000 kroner.

Bjarne Berntsen beskriver Andrésson som en vinnertype og har troen på at han kan ta nivået i Eliteserie­n.

– Han har en ekstremt god venstrefot og er veldig god i egen boks. Selv om han bare spilte ni kamper, fikk han vist at han har nivået inne, sier Berntsen som mener samarbeide­t i den bakre fireren er styrken til Viking bakover.

– Kommer til å savne familien I oppveksten på Island spilte han fotball i hagen hver dag. Faren er snekker, og laget mål som Andrésson-brødrene tok i bruk så ofte de kunne. Da det ble mørkt om kvelden satte han lykter i vinduet på huset, sånn han kunne se målet når han skjøt. Familien bor fortsatt i Reading og midtstoppe­ren innrømmer at det vanskeligs­te med å gå til Viking var å flytte fra familien.

– Det er kult at foreldrene mine kan se tilbake på øyeblikken­e fra hagen på Island til da jeg spilte foran et fullsatt stadion mot Kongsvinge­r, sier Axel Óskar Andrésson som allerede elsker Viking-fansen.

 ?? JON OLAV NESVOLD ?? Axel Óskar Andrésson spilte en viktig rolle i sesonginns­purten i fjor, og var avgjørende for at Viking rykket opp til Eliteserie­n.
JON OLAV NESVOLD Axel Óskar Andrésson spilte en viktig rolle i sesonginns­purten i fjor, og var avgjørende for at Viking rykket opp til Eliteserie­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway