Stavanger Aftenblad

Ole Gunnar Solskjaer advarer spillerne

-

FOTBALL: Etter seks seirer på rad er det mye å vaere tilfreds med i Manchester United. Ole Gunnar Solskjaer spillerne mot selvtilfre­dshet.

Laget har vunnet alle sine kamper siden Solskjaer etterfulgt­e sparkede José Mourinho som manager før jul. Søndag kommer Brighton til Old Trafford, og de fleste regner med at det skal gi en ny seier.

– Som jeg har sagt før, i Manchester United går du til hver kamp i den tro at du skal vinne. Det gjelder om du er trener, spiller eller manager. Slik er bare denne klubben, sier Solskjaer.

– Vi har seks gode kamper bak oss, men den neste er den viktigste, og vi kan ikke vaere for selvsikre. Vi må passe oss for selvtilfre­dshet. Det er medaljens bakside.

Meldingen til spillerne er klar. Brighton skal ikke undervurde­res.

– Jeg vil ikke at vi tar foten av gasspedale­n, og det er veldig viktig for meg. Jeg vil at spillerne skal gå på banen med mye selvtillit, utfordre motspiller­ne og få publikum i ryggen. Det er hva det handler om.

Tror på Mourinho

Mourinho ble et tema på pressekonf­eransen. Portugiser­en uttalte torsdag til BeIN Sports at han er for ung til å pensjonere seg og at han vil komme tilbake som trener for en toppklubb.

– Jeg vil jobbe. Jeg har vaert i fotballen lenge, lenge. Jeg fyller 56 år om noen uker, og jeg er for ung til å slutte. Jeg hører hjemme i fotballen, i fotball på øverste nå, og der kommer jeg til å vaere, sa han.

– Ja, hvorfor skulle han ikke det? Han er en fantastisk manager, og med resultaten­e han kan vise til tror jeg ikke han får problemer med å finne en jobb, sa Solskjaer.

Viktig toppkamp

Chelsea og Arsenal feiret jul med like mange poeng på tabellen. Etterpå har kontrasten mellom London-rivalenes form vaert formidabel.

Foran lørdagens hovedstads­derby i Arsenals storstue skiller det seks poeng lagene i mellom i Chelseas favør.

For etter å ha framstått velsmurt og solid i sesonginnl­edningen, har Arsenalmas­kineriet knirket betrakteli­g mer den siste tiden. Arsenal har heller ingen spesielt hyggelig statistikk mot London-rivalen de siste sesongene. Bare ett av de siste 14 ligaoppgjø­rene mot Chelsea har endt med seier.

– Chelsea er en ny kamp, og vi må samle oss mye hvis vi skal få til noe der. Det blir en vanskelig kamp, men skal vi vaere med helt der oppe, må vi vinne, sier Arsenalfor­svarer Sokratis.

På Stamford Bridge ruller ballen langt mer problemfri­tt. Mauricio Sarris stjerneman­nskap har riktignok ti poeng opp til Liverpool på tabelltopp­en, men serieleder­en er samtidig det eneste laget som har tapt faerre ganger enn Chelsea så langt (3). (NTB)

 ?? RUI VIEIRA ?? – Jeg vil ikke at vi tar foten av gasspedale­n, og det er veldig viktig for meg, sier Ole Gunnar Solskjaer foran møtet med Brighton.
RUI VIEIRA – Jeg vil ikke at vi tar foten av gasspedale­n, og det er veldig viktig for meg, sier Ole Gunnar Solskjaer foran møtet med Brighton.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway