Stavanger Aftenblad

– Ingenting kan erstatte Dickens

- Janne.haland@aftenblade­t.no

STAVANGER: Siden utestedet åpnet i 1973, har Magne «Mannaen» Høyland vaert en del av inventaret på Dickens. – En institusjo­n i Stavanger, mener han.

Janne Håland

– Det er voldsomt trist at de legger ned en veletabler­t, god, gammel pub. Det har vaert en institusjo­n i Stavanger, både som pub og musikkscen­e, sier Høyland.

Hver helg 30 år spilte han søndagsroc­k på Dickens sammen med Dickensban­det. I 25 av de årene jobbet han der også, både som vaktmester og i baren. På fritiden var han der som gjest.

– Jeg har vel egentlig vaert en del av inventaret der nede. Det har rett og slett vaert et slags hjem nummer to, sier han.

Stamplass

Etter åpningen i 1973, var Høyland en av de første som begynte å gå fast på Dickens.

– Det var nytt og spennende, men mange trodde ikke det ville vare. Folk mente at det ikke gikk an å lage pub i et gammelt sjø-

 ?? LARS IDAR WAAGE ?? Magnar «Mannaen» Høyland utenfor Dickens i 2015.
LARS IDAR WAAGE Magnar «Mannaen» Høyland utenfor Dickens i 2015.
 ?? SKJERMDUMP FACEBOOK ?? Dette bildet har Dickens lastet opp på sin Facebook-profil. Sammen med bildet skriver utestedet at «mer info kommer».
SKJERMDUMP FACEBOOK Dette bildet har Dickens lastet opp på sin Facebook-profil. Sammen med bildet skriver utestedet at «mer info kommer».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway