Stavanger Aftenblad

-

hus. De som startet det, var ganske bestemte, de skulle få det til. Og det gjorde de jo tydeligvis også, sier han.

Siden har Dickens blitt en stamplass for mange. – På Dickens har det alltid vaert kjentfolk. Det var der alle oljearbeid­erne gikk da de var hjemme fra Nordsjøen. Mange par har truffet hverandre der. Før, da Viking spilte på gamle stadion, var det stappfullt før kamp, sier Høyland.

I senere år holdt han og de andre stamgjeste­ne seg gjerne borte fredager og lørdager.

– Den siste tiden var det mye ungdommer der de dagene, og DJ-er og sånn. Da gikk ikke vi voksne der. Ellers var det ganske mye voksne folk, sier han.

– Fantastisk miljø

Høyland var ikke klar over at utestedet skulle stenge dørene før Aftenblade­t tok kontakt.

– Også i fjor på denne tiden var det snakk om renovering og å bygge det om til noe annet, hevder han.

1. juledag i 2017 holdt han derfor sin siste konsert med Dickensban­det . Selv om puben fortsatte driften i 2018, valgte han ikke å opptre der igjen.

– Det var meningen at det skulle vaere den siste søndagsroc­ken, og for min del ble det sånn. På en måte tok jeg nok litt farvel med plassen allerede da.

I ettertid har han likevel vaert innom stamplasse­n for å treffe folk og se fotball.

– Jeg har alltid visst at hvis jeg skulle til byen, ville jeg treffe kompiser på Dickens. Det har vaert et fantastisk miljø der nede, sier Høyland.

Var det opp til ham, ville han bevart Dickens slik det alltid har vaert, med det gamle interiøret, bjelkene og murveggene.

– Jeg er jo såpass inngrodd der. Jeg håper ikke de vil ødelegge de gamle, aerverdige lokalene. Det har vaert omtrent sånn siden de åpnet, sier han.

Selv om det også finnes andre plasser i byen som sender fotballkam­per og spiller musikk, er Høyland klar:

– Ingenting kan erstatte Dickens.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway