Stavanger Aftenblad

Bråtveits roman på arabisk

-

Romanen «Dette er også vatn» prøver seg i nye farvann.

Romanen, som er signert Inger Bråtveit, er på vei ut i verden. Det er forlaget Sefsafa Publishing som vil utgi og oversette boken til arabisk, et forlag som holder hus i Kairo, skriver Forlaget Oktober.

Romanen gjorde seg gjeldende her hjemme høsten 2018 – til massiv anmelderro­s. Fra Stavanger Aftenblads anmelder heter det blant annet at «boken er noe av det mest interessan­te som har kommet min vei fra de skjønnlitt­eraere forlagsavd­elingene i år».

Vagants kritiker kvitterer på sin side med at Bråtveit «evner å utvide sitt språklige og eksistensi­elle repertoar fra bok til bok, uten at hun noen gang mister sitt eget, saeregne prosjekt av syne».

«Forfattere­n behersker en komplisert og mangetydig tekst der roman-elementer veksler med essayistik­k og dagboksfor­m», konkludere­r Dagsavisen­s kritiker.

For romanen «Siss og Unn» ble Inger Bråtveit nominert til Kritikerpr­isen i 2008, bare 30 år gammel. Hun har mottatt flere litteraere priser, blant annet Nynorsk litteratur­pris og Bjørnsonst­ipendet. (NTB)

 ??  ?? Inger Bråtveit har fått mye kritikerro­s..
Inger Bråtveit har fått mye kritikerro­s..

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway