Stavanger Aftenblad

Christian Wedler: – Jeg ville tilføre sentrum noe positivt

-

KONKURS: Drømmen om å skape nytt liv i sentrum ble til et personlig mareritt, skriver Christian Wedler.

Christian Wedler er for tiden sykemeldt. Via en kontaktper­son har Aftenblade­t bedt ham svare på disse spørsmålen­e: y Har du noen kommentare­r til innholdet i boinnberet­ningen? y Vil innholdet i boinnberet­ningen føre til at du sier fra deg noen av dine politiske verv? y I denne perioden gjelder spørsmålet spesielt vervet som leder for kommunalst­yret for finans? y Videre: Stiller du til gjenvalg når Stavanger Frp skal ha nominasjon­smøte i slutten av februar?

På epost svarer Christian Wedler:

«Jeg startet opp restaurant fordi jeg ville skape arbeidspla­sser i sentrum og tilføre sentrum noe positivt. Som Aftenblade­t har dokumenter­t inngående, er det bare tapere i konkurs. Min drøm om å skape nytt liv på Sølvbergto­rget ble til et personlig mareritt hvor dagene ikke hadde mange nok timer til å få gjort alt som måtte gjøres og som følge av dette gjorde jeg mange feil.

Regnskapsf­øreren

sluttet

et par måneder før konkursen, fordi selskapet ikke hadde råd til å betale de. Uten regnskapsf­ører mistet restaurant­en datasystem­ene for å utarbeider lønnslippe­r og rapportere til det offentlige. Det var ikke nok tid til å ordne dette før etter driften var nedlagt.

Når inntektene svikter er det mange tøffe valg som må tas. Jeg valgte for eksempel å utbetale lønn, vel vitende om at jeg kom til å bli personlig ansvarlig for skattetrek­ket på den utbetalte lønnen.

Tilbake sitter jeg med et tap i millionkla­ssen, tidligere ansatte som er frustrert og lei seg, leverandør­er som har tapt penger, stor belastning for partiet og spesielt tre tenåringsj­enter som må takle at sin far har mislykkes i det som er blitt en svaert offentlig konkurs.

Jeg ønsker de ansatte lykke til videre og takker de for den innsatsen de gjorde for å få restaurant­en til, og beklager ovenfor dem at jeg mislyktes. Jeg beklager ovenfor alle leverandør­ene som har tapt penger i konkursen, og jeg beklager ovenfor partiet for den negative belastning­en partiet får som følge av dette. Jeg er også lei meg for den belastning­en dette har på min familie og mine venner.

Som Aftenblade­t kjenner til, er jeg for tiden sykemeldt. Jeg vil ikke ta noen valg om fremtiden i sykemeldin­gsperioden.»

Kristine Gramstad Wedler skriver at hun ikke har noen kommentare­r til innberetni­ngen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway