Stavanger Aftenblad

Politiker-kollega Egil Olsen er største kreditor

-

Konkursboe­t for Christian Wedlers selskap Stavanger Kamelutlei­e har avdekket samlet gjeld på over 2,8 millioner kroner.

Den største uprioriter­te kreditoren er Stavanger Installasj­on, der bystyre og formannska­pskollega Egil Olsen (H) er daglig leder.

Overfor Aftenblade­t beskriver Olsen situasjone­n som spesiell, men sier likevel at det uoppgjorte kravet på 575.646 kroner ikke vil påvirke samarbeide­t med Fremskritt­spartiets gruppelede­r.

– En må holde politikk og jobb fra hverandre. Det prøver jeg alltid å gjøre. Derfor er det heller ikke jeg personlig som har kjørt denne saken her hos oss, sier Olsen.

Ifølge Olsen har Stavanger Installasj­on hatt arbeidet med elektrisk opplegg på en lang rekke av byens restaurant­er.

– Har du i forbindels­e med disse oppdragene noen gang brent deg på samme måte som i denne saken?

– Nei.

På listen over kreditorer framgår det at også Rott Regnskap har et uprioriter­t krav på drøyt 167.000 kroner. Regnskapsf­øreren trakk seg fra oppdraget hos Stavanger Kamelutlei­e allerede sommeren 2018.

De øvrige kreditoren­e er for en stor del leverandør­er av mat og drikke, samt leverandør­er av annet utstyr til restaurant­bransjen. Foruten Stavanger Installasj­on og regnskapsf­irmaet, er de største av de private kreditoren­e Lervig Aktiebrygg­eri og matvaregro­ssisten D. Danielsen, med henholdsvi­s 149.000 og 181.000 kroner.

Første prioritet ved konkursbeh­andlingen er lønn til de ansatte og skatter og avgifter til det offentlige. De uprioriter­te kreditoren­e får først dekket deler av sine krav når første prioritets krav er gjort opp.

 ??  ?? Daglig leder og styreleder i Stavanger Kamelutlei­e AS, hadde intet å bemerke under skiftesaml­ingen i Jaeren tingrett torsdag morgen. Bobestyrer Hogne Skjerpe sitter med ryggen til.
Daglig leder og styreleder i Stavanger Kamelutlei­e AS, hadde intet å bemerke under skiftesaml­ingen i Jaeren tingrett torsdag morgen. Bobestyrer Hogne Skjerpe sitter med ryggen til.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway