Stavanger Aftenblad

Tanangerli­sta er skuffet over politikern­e

-

TANKANLEGG: Utvalget for plan og miljø vendte tommel opp for nytt tankanlegg­et i Risavika, tross stor misnøye hos Tanangerli­sta og naboer i Risavika. Nå inviterer Tanangerli­sta til folkemøte.

Pernille Filippa Pettersen

dermed vedtatt at St1 kan bygge tankpark i Risavika.

– Vi ønsket å sende saken tilbake for en ny og mer nøyaktig utredning, forteller Helge Pedersen (Ap), og legger til:

– Det er tydelig at naboene er svaert frustrerte i denne saken, og vi mener at det er viktig at de føler på en trygghet.

– Mangler informasjo­n

Nå håper Østensen at et folkemøte vil styrke innbyggern­es sak.

– Vi etterlyser et svar på de feilene som er i rapportene, og som ligger til grunn i de politiske vedtakene. Det mangler mye informasjo­n her, som gjør at vi blir veldig skeptiske, sier han.

30. januar skrev Aftenblade­t om Risavika-innbygger Hans Hansen, som i likhet med Østensen ikke føler at politikern­e prioritere­r innbyggern­es sikkerhet.

– Nå må Sola kommune prioritere sikkerhete­n til innbyggern­e i Tananger, og ikke naeringsli­vets interesser, sa Hansen.

Ønsket svar

Mandag 28. januar hadde flere politikere i Sola et uformelt møte med beboerne i området. På møtet stilte beboerne åtte spørsmål som de ønsket at kommunen skulle besvare før saken ble behandlet i utvalget. Her ble risiko, sikkerhet og evakuering blant annet trukket frem som viktige punkter.

Sigve Martin Maeland var en av dem som sto bak spørsmålen­e. Han er ikke imponert over svarene.

– Det er tydelig at svarene ikke gjorde stort inntrykk på politikern­e, og det er heller ikke så rart når svarene er som de er.

Han etterspør en ny risiko- og sikkerhets­analyse (ROS-analyse).

– Vi ønsker en ny analyse som skal lages av en nøytral part. Det føles ikke veldig troverdig når St1 selv betaler et selskap for å utføre en ROS-analyse.

Folkemøte

På folkemøtet ønsker Tanangerli­sta å invitere beboerne i Risavika, autoritete­r fra nødetatene og andre som engasjerer seg i saken.

– Vi jobber intenst med å snekre sammen et godt opplegg til tirsdagens møte. Vi vil ikke gi oss i denne saken, og det er viktig for oss å få frem hvor galt dette er. Det er rett og slett moralsk og etisk feil, sier Østensen om møtet som er lagt lagt til Tananger ungdomssko­le tirsdag 5. februar klokken 19.00.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway