Stavanger Aftenblad

Parker ved Tjensvoll gravlund

- Anders Fjermestad Beboer i Banksjef Kleppes gate, Stavanger

GAMLINGEN: Banksjef Kleppes gate er ikke dimensjone­rt til den mengde biler vi nå erfarer bruker gata, besøkende til Gamlingen kombinert med brukere av Siffen. Med skrekk og gru leste jeg oppslaget i Aftenblade­t 24. januar hvor Stavangers direktør for miljø og utbygging anbefaler midlertidi­g utvidelse av parkering rundt SIF stadion, backet opp av Høyres representa­nt i kommunesty­ret og også etter hvert på lederplass (28.1.) i samme avis. Derfor er det med stor glede jeg leser at innstillin­gen fra direktøren avvises av politikern­e i tirsdagens møte i kommunalst­yret for miljø og utbygging.

Jeg har bodd lenge nok i Banksjef Kleppes gate til å ha opplevd utviklinge­n fra en stille blindgate med litt ettermidda­gstrøkk rundt Siffen, til det vi nå ser og best kan sammenlign­e med kaostilsta­nder liknende juletrafik­ken rundt Kvadrat.

NM i råkjøring

Folk parkerer overalt, langs husene i gata, foran innkjørsle­ne til husene, på gangvei og på grøntareal. Folk kjører fort, vi naboer stopper ofte for å gratulere trafikante­r for godt bidrag til NM i råkjøring. Kjøringen forekommer på gangvei, så vel som ordinaer vei, dette inkluderer bossbilene.

For å få bukt med problemene har vi beboere tatt initiativ til parkering forbudt langs husene i gata, sperring av gangvei, fartsdumpe­r og fotgjenger­overgang hvorav de to første forslagene er tatt til følge. Vi fortsetter kampen for trafikksik­kerhet i egen gate. Banksjef Kleppes gate er ikke dimensjone­rt til den mengde biler vi nå erfarer bruker gata, besøkende til Gamlingen kombinert med brukere av Siffen. I regulering­splanen da Gamlingen ble vedtatt, kommer det frem at det primaert er parkeringe­n ved Tjensvoll gravlund som er tiltenkt brukerne av svømmeanle­gget. Allikevel er det skiltet to steder langs E39 inn til Banksjef Kleppes gate for parkering til Gamlingen. Her er det altså vedtatt et anlegg uten å sørge for at infrastruk­turen rundt er optimal, og det er det beboerne i Schancheho­len som må ta støyten for. Vi vil fortsette å fremme våre saker og ser frem til et evt. parkerings­anlegg på Mostun er på plass. I mellomtide­n vil jeg oppfordre folk til å parkere ved gravlunden i stedet for å stå på tomgang i vår gate i påvente av neste ledige plass. Det er noen meter lengre å gå, men man drar jo strengt tatt til Gamlingen for å utøve fysisk aktivitet. Til deg som brukte bilhornet kl. 6 i dag morges: Rolig, folk flest ligger enda og sover.

Fantastisk anlegg

Til slutt er det greit å påpeke at Gamlingen er et fantastisk anlegg, jeg synes det er fint at folk kan bruke dette som trenings- og møteplass. Så lenge det ikke går på sikkerhete­n løs til ungene mine som skal til skolen, fotballtre­ning eller besøke venner heier jeg på alle som bruker anlegget. Og dersom det er fullt på parkeringe­n ved Tjensvoll gravlund og i Banksjef Kleppes gate, ja da skal du få låne oppkjørsel­en min gratis så lenge det ikke kolliderer med egne gjøremål.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway