Stavanger Aftenblad

Endelig kan Christian André puste ut og ta litt fri

- Kine Hult journalist kine.hult@ aftenblade­t.no Kristian Jacobsen fotograf kristian.jacobsen@ aftenblade­t.no

LYON: Dagen etter at han fikk det gjeve bronsetrof­eet i Lyon, kunne en sliten, men fornøyd Christian André Pettersen endelig se navnet sitt inngravert i inngangspa­rtiet til Paul Bocuses legendaris­ke restaurant. Det har vaert enda tettere enn vanlig mellom de høye, hvite kokkehatte­ne i Lyon denne uka. Onsdag kveld ble dommernes poengsumme­r for de 24 konkurrent­ene i verdens vanskeligs­te kokkekonku­rranse lagt sammen. Som i Europa-finalen var det tre skandinavi­ske kokker som havnet på pallen. Kenneth Toft-Hansen fra Danmark sikret seg gulltrofee­t, Sebastian Gibrand fra Sverige tok sølv og Christian André Pettersen fra Norge bronse.

– Nå har det fått sunket inn litt. Laget mitt har gjort en utrolig jobb, jeg hadde aldri klart dette uten dem. Og selv om det ikke ble gull, klarte vi å komme foran vertsnasjo­nen. Det er også noe å ta med seg, sier Pettersen til Aftenblade­t torsdag morgen.

Trestjerne­rs frokost

Han la ikke skjul på en viss skuffelse over å ikke ha gått helt til topps da han møtte pressen onsdag kveld. Dagen derpå er imidlertid smilet på plass igjen, til tross for at det bare ble tre timer søvn den natten. Etter utdelingen onsdag tok han seg en velfortjen­t fest sammen med de norske supportern­e. Aftenblade­t møter Pettersen og hans naermeste medarbeide­re utenfor den nå avdøde Paul Bocuses stjerneres­taurant L’Auberge du Pont de Collonges i utkanten av Lyon. Her samles, tradisjone­n tro, Bocuse d’Or-vinnerne, lagene deres og store kokkekjend­iser fra inn- og utland for å spise frokost og feire vinnerne.

Pettersen og de to andre vinnerne mottok en mengde gratulasjo­ner fra de mange frammøtte. Før de tok plass ved vinnerbord­et, kunne de fornøyd se at de blanke platene inngravert med navnene deres ble lagt ned foran inngangspa­rtiet til restaurant­en, sammen med navnene til alle de andre som har vaert på pallen i konkurrans­ens 32 år lange historie.

– Hollywoods walk of fame

– Å få navnet sitt her, er som å få håndavtryk­ket sitt på walk of fame i Hollywood, understrek­er den norske Bocuse d’Or-presidente­n Bent Stiansen.

– Det er veldig kjekt å se navnet sitt her. Det betyr mye, sier Pettersen.

 ??  ?? Torsdag ble navnet til Christian André Pettersen foreviget utenfor Paul Bocuses stjerneres­taurant i Lyon. Til venstre er den svenske sølvvinner­en Sebastian Gibrand, i midten den danske vinneren Kenneth Toft-Hansen, til høyre Pettersen. Mellom Gibrand og Toft-Hansen står Jérôme Bocuse, Paul Bocuses sønn, som nå styrer butikken.
Torsdag ble navnet til Christian André Pettersen foreviget utenfor Paul Bocuses stjerneres­taurant i Lyon. Til venstre er den svenske sølvvinner­en Sebastian Gibrand, i midten den danske vinneren Kenneth Toft-Hansen, til høyre Pettersen. Mellom Gibrand og Toft-Hansen står Jérôme Bocuse, Paul Bocuses sønn, som nå styrer butikken.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway