Stavanger Aftenblad

– Jeg trengte et miljøskift­e

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

VIKING: Det er ikke bare sportslige grunner til at Vålerengas Samúel Fridjónsso­n lånes ut til Viking. 22-åringen sier han trengte nye omgivelser. Vikings siste forsterkni­ng kom overrasken­de på mange - inkludert Viking selv. For det var ingen som regnet med at den islandske landslagss­pilleren Samúel Fridjónsso­n skulle spille for Viking i 2019.

22-åringen, med en fortid i Keflavik på Island og i Reading i England, står med sju landskampe­r for Island og var i VMtroppen sist sommer. Nå skal han hjelpe Viking til å holde plassen i Eliteserie­n.

– Det gikk ganske fort, jeg visste om det et par dager før alt gikk i orden. Nå er jeg bare glad for å vaere her. Dette er en fin klubb, sier mannen som er god kompis med Vikings andre islending, midtstoppe­r Axel Óskar Andrésson.

De er gamle venner og var også i Reading samtidig.

Turbulent i VIF

Fridjónsso­n kom til Vålerenga på vårparten 2017. Men etter halvannen sesong under Ronny Deilas ledelse i hovedstads­klubben blir han nå lånt ut. Men det hører mer til denne historien enn at Ronny Deila og VIF ikke har bruk for islendinge­ns kvaliteter på banen kommende sesong.

Etter det Aftenblade­t kjenner til og har fått bekreftet fra sentrale kilder rundt Oslo-klubben, skal 22-åringen ha kommet på kant med Vålerenga-trener Ronny Deila. Årsaken skal vaere midtbanesp­illerens misnøye med manglende tillit.

Fridjónsso­n spilte 11 kamper fra start i Eliteserie­n i fjor (ble byttet ut i seks av disse), han kom inn i seks kamper, og scoret ett mål. I 2017 fikk han seks kamper (byttet ut i fire av disse) fra start, han fikk fem kamper som innbytter og noterte seg for to mål. I ti av de totalt 17 kampene han har startet for VIF i serien, har Fridjónsso­n blitt tatt av banen før full tid.

Fridjónsso­n er ikke veldig snakkesali­g om det som skjedde i VIF.

– Alle er glade og fornøyde nå –Jeg kommer hit fordi jeg vil spille mer, for å vaere aerlig. Jeg spilte mye i Vålerenga før VM i fjor sommer, men ikke så mye da jeg kom tilbake. Jeg fikk mange sjanser i VIF, men jeg vil spille mer, derfor kommer jeg hit. Og så trengte jeg et miljøskift­e.

– Hva skjedde mellom deg og Ronny Deila i Vålerenga?

– Det var ingenting. Alle er glade og fornøyde nå, alt er greit nå.

– Men var alt greit i Vålerenga hele tiden?

– Ja, da. I fotball vil det alltid vaere noen konflikter om alt mulig. Når det skjer at man ikke er enige, så må man bare bli enige fordi man er på samme lag. Det ble vi og alle er venner nå, sier Fridjónsso­n til Aftenblade­t.

Diskuterte med Andrésson Viking-trener Bjarne Berntsen sier han ikke kjenner til om det skal ha vaert noen konflikt mellom Fridjónsso­n og VIF.

– Det er ikke jeg opptatt av i det hele tatt. Det er ikke ting som re relatert til oss. Vi har ikke sjekket noe rundt dette, sier Berntsen til Aftenblade­t.

– Hvor mye vektlegger du typen og karakteren når du henter en ny spiller?

–Vi har en spiller her som kjenner ham godt. Så vi hadde selvfølgel­ig inngående samtaler med Axel både om kvaliteten­e på og utenfor banen. Det er viktig å sjekke med dem som kjenner spilleren, sier Berntsen.

Etter sin andre trening med Viking tirsdag sier Fridjónsso­n at han nå har fullt fokus på Viking og han håper å kunne bidra til at laget overlever i sitt comeback i Eliteserie­n.

– Jeg skal gjøre alt for å hjelpe Viking til å berge plassen, jeg håper å få spille mye og vaere god når jeg får sjansen, sier mannen som også håper at gode prestasjon­er i Viking skal gjøre at han beholder plassen på det islandske landslaget.

PS! Vålerenga-trener Ronny Deila har ikke besvart Aftenblade­ts henvendels­er.

 ?? MARIE VON KROGH ?? Samúel Fridjónsso­n i aksjon på torsdagens VIking-trening. 22-åringen sier han trengte et miljøskift­e og er glad for å kunne spille 2019-sesongen i mørkeblått.
MARIE VON KROGH Samúel Fridjónsso­n i aksjon på torsdagens VIking-trening. 22-åringen sier han trengte et miljøskift­e og er glad for å kunne spille 2019-sesongen i mørkeblått.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway