Stavanger Aftenblad

– De er nok proppa med trening

- Vebjorn.olsen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Sola-trener Øystein Elvestad har tro på at laget hans kan gjøre som Bryne i fjor, nemlig å vinne årets første treningska­mp mot Viking.

Vebjørn Olsen

Fjoråret var en stor opptur for Sola som i siste seriekamp sikret opprykket til 2. divisjon med en 5-0-seier borte mot Egersund 2. Med et lag som ikke har mye erfaring fra nivået de nå skal opp i, skal de teste seg mot flere gode lag i oppkjøring­en. Først ut er den Aftenblad-sendte kampen mot Viking i kveld.

– Jeg regner med at de vil spille mot et 2. divisjonsl­ag i første kamp for de er proppa med trening og har tunge bein etter en hard måned. Vi tror selvfølgel­ig vi kan vinne kampen og det er det vi går for, sier Sola-trener Øystein Elvestad som påpeker at også hans lag har vaert gjennom hardtrenin­g i vinter.

Det venter en tøff sesong for det nyopprykke­de Sola-laget som har fått inn flere nye spillere i håp om å holde plassen. Én av dem er Geir Dahle Høyland som er tilbake i klubben han spilte 2. divisjon for i 2016. Han har også spilt 2. divisjon for Bryne og Ålgård.

– Vi må ta vare på ball og tørre å spille fotball mot Viking. Det gjelder også når sesongen starter. Vi skal bruke kampen på å bli bedre på ting som blir viktig i 2. divisjon. Variert press og et samlet lag blir viktig, sier Elvestad som hyller treningsku­lturen og samholdet i eget lag.

Etter Viking-kampen skal Sola møte 3. divisjonsl­agene Brodd og Vard Haugesund, før de tester seg mot lag de skal møte senere i sesongen: Vidar, Bryne og Egersund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway