Stavanger Aftenblad

Kongshaug er Stavangers første VM-løper

- Ingvild Lygren ingvild.lygren@aftenblade­t.no

SKØYTER: – Jeg forventet at jeg ble tatt ut i troppen, men det var deilig å få beskjeden likevel, sier skøyteløpe­r Peder Kongshaug (17) fra Stavanger Sandnes Skøyteklub­b. Onsdag kom beskjeden Eiganesgut­ten har ventet på. Han er tatt ut i den norske VM-troppen, og dermed den første skøyteløpe­ren fra Stavanger som deltar i VM noensinne. Kongshaug har fortsatt to år igjen som juniorløpe­r og sier at VM dette året handler om å høste mesterskap­serfaring.

– Jeg konkurrere­r for å få erfaring, ikke for å vinne. Jeg har god tid, det er ikke nå jeg skal vaere best, sier skøyteløpe­ren som har mål om å bli verdens beste.

Trener Ole Morten Mellemstra­nd sier at dette bekrefter at skøyteklub­ben har noe bra på gang, at opplegget deres fungerer og gir resultater. Mellemstra­nd har fulgt Kongshaug siden Sørmarka Arena åpnet i 2010, han er ikke overrasket over at det unge skøytetale­ntet fra Eiganes er tatt ut i den norske VMtroppen. Han beskriver Kongshaug som en dedikert skøyteløpe­r som jobber målbevisst, og sier at det er tålmodighe­t, grundig arbeid og kontinuite­t som er hovedårsak­en til at klubben nå stadig får mer og mer å juble for.

– Hva tror du om sjansene til Kongshaug i VM?

– Han ble nummer ti i verdenscup­en tidligere i sesongen. VM i Baselga foregår utendørs, så det kan spille litt inn, men en topp 10-plassering er et hårete mål, sier treneren. Kongshaug ler litt når han får høre om trenerens VMmål.

– Topp 10, ja. Det er et litt hårete, men plutselig skjer det. For meg er det en fordel at vi skal konkurrere utendørs. Da blir det gjerne litt tungt, og japanerne sliter ofte når det er tunge forhold, sier han.

PS. Astrid Helen Njaerheim fra Sandnes var med i junior-VM i Roseville, USA, i 1998. Hun var dermed første rogalendin­g som noensinne deltok i et internasjo­nalt mesterskap på skøyter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway