Stavanger Aftenblad

Hitecvisio­n-selskap tapte i retten

-

ERSTATNING: Hitecselsk­apet Apply Rig & Modules tapte rettssaken mot konkursboe­t til Bergen Group Hanøytange­n og må betale 36 millioner kroner pluss saksomkost­ninger til boet.

Tor Dagfinn Dommersnes

Rig & Modules. Aftenblade­t fikk ikke kontakt med ham i går, men han har tidligere sagt til oss at det springende punktet er om det er samarbeids­avtalen mellom Apply og BGHT som skal legges til grunn, eller om Apply skal behandles som enhver annen kreditor i konkursen.

BGHT og Apply inngikk en samarbeids­avtale der de skulle dele et eventuelt overskudd - men også underskudd­et dersom det ble resultatet etter oppdraget med Borgland Doplhin.

Tingretten mener at BGHT ikke gjorde noe klanderver­dig som gjør at Apply bør slippe å betale sin andel av underskudd­et.

Kan ankes

Apply har nå 14 dager på seg med å betale sin del av kostnadene, og saksomkost­ningene. Forsinkels­esrentene løper fra midten av mai 2018 og utgjør ca to millioner kroner som altså kommer i tillegg til 34 millioner kroner.

Det er mulig for Apply å anke dommen til lagmannsre­tten.

Millionkra­ngelen etter opprustnin­gen av riggen Borgland Dolphin endte med knusende nederlag for Apply-selskapet.

 ?? JARLE AASLAND ?? Opprustnin­gen av Borgland Dolphin kostet svaert mye og krangelen om regningen har resultert i flere rettssaker. Riggen ligger i dag i opplag.
JARLE AASLAND Opprustnin­gen av Borgland Dolphin kostet svaert mye og krangelen om regningen har resultert i flere rettssaker. Riggen ligger i dag i opplag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway