Stavanger Aftenblad

Viser bildet en ulv Rekefjord?

-

SOKNDAL: Det skal vaere tydelige observasjo­ner av gaupe i Rekefjord, men i det siste er det flere som mener å sett selveste ulven ved fjorden.

Rekefjord er et paradis for villsauer. Rundt Sogndalstr­and er villsauer i offentlig tjeneste for å holde vegetasjon­en nede. Det trekker også mange rådyr ned til folk ved den stor sett snøfrie kysten. Derfor kan dette området fort bli sett på som et attraktivt matfat for rovdyr.

– Jeg så sporene i den første snøen som kom for noen dager siden. De gikk helt ved husveggen. Så googlet jeg sporene, og de er prikklike sporene til ulv, sier Rolf Midtbø.

Han har ikke fortalt så mange om observasjo­nen. Det høres rett og slett for utrolig ut, ulv i Rekefjord. Det første han tenkte på var selvsagt hund. Men en ringerunde til folk med store hunder ga ingen resultater. Ingen savnet hunden sin og ingen kjente, store hunder hadde vaert løse på de aktuelle tidspunkte­ne.

– Utenfor huset mitt fant jeg blod. Det kan virke som om den kanskje har tatt en katt. Jeg vet at det er observert gaupe her og den skal vaere sett også i år, men jeg har aldri før hørt om ulv.

Men er det en ulv vi ser på bildet?

Jan Erik Skåtan i Statens Naturoppsy­n er rovdyransv­arlig i Rogaland. Han har studert bildet.

– Bildet er så pass dårlig at det er umulig å svare hundre prosent sikkert, men jeg vil likevel si at det er temmelig hundelikt. En ulv er jo en stor hund, derfor er det alltid vanskelig å vaere skråsikker, men mye tyder på at dette er en schäferlik­nende hund, sier spesialist­en.

 ?? FRANK HADLAND ?? Er dette en schaeferli­gnende hund eller en ulv?
FRANK HADLAND Er dette en schaeferli­gnende hund eller en ulv?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway