Stavanger Aftenblad

#takkinehav­er – for å si ifra!

- Kari Henriksen Stortingsr­epresentan­t, Ap

DEBATT: Høyres Kristin Ørmen Johnsen fraskriver seg ansvaret for situasjone­n i barneverne­t, og driver med tradisjone­ll og kjent retorikk: Det er andre som har skylda, noen lenger ned i systemet.

Torstein Tvedt Solberg

ting vi har på hjertet» (etter egne notater).

Ap har fulgt opp

Barneombud­et hadde ett budskap ved årets budsjetthø­ring: «Flere stillinger i det kommunale barneverne­t». Arbeiderpa­rtiet har fulgt opp barneverns­løftet fra Stoltenber­g-regjeringe­n, med å fortsette den statlige øremerking­en av stillinger til barneverne­t. Dette barneverns­løftet er hovedårsak­en til at antall stillinger har økt, sammen med at noen kommuner har ansatt flere.

Høyre-regjeringe­n og Johnsen har konsekvent ikke lyttet. Ikke en eneste krone til flere stillinger er bevilget i deres budsjettfo­rslag til Stortinget. I stedet er det ført en politikk for en storstilet kommersial­isering som trekker penger til investorer­s konti i utlandet. En kommersial­isering alle, utenom de kommersiel­le aktørene, er imot.

Arbeiderpa­rtiet lanserte i forrige uke en kvalitetsr­eform med nye tiltak på fire hovedområd­er: Barn og unge, rettssikke­rhet, organiseri­ng og utdanning. Barn og foreldrene i barneverne­t må få mer tid til å fortelle slik at avgjørelse­ne og dokumentas­jonen blir god og tiltakene blir riktigst mulig.

Tjenesten må bli mer utadretta, sosialfage­t må få større plass og ansatte må vaere ute der barna er. Det krever mer tid og fler folk.

Barna blir skadeliden­de

Som et resultat av høyreregje­ringens politikk, sitter barna igjen med konsekvens­ene av en turnover blant ansatte på opp mot 30 prosent og et høyt sykefravae­r. Dette går ut over barna og er et alvorlig sykdomsteg­n, som Johnsen og Høyre ikke synes å bry seg om. Barna blir skadeliden­de.

I stedet for å kritisere og naermest å latterligg­jøre ansattes oppriktige bekymring, burde Høyre-regjeringe­n svart med #takkansatt­eforatdere­sierifra – og vi vil selvfølgel­ig at barna skal få det bedre.

Arbeiderpa­rtiet sier #takkinehav­er, takk til alle som deltar i kampanjen og vil i naer framtid fremme et forslag om flere nye tiltak som er helt nødvendig for å gi barn og foreldre som trenger hjelp fra barneverne­t bedre hjelp.

 ?? SKJERMDUMP FRA FONTENE.NO ?? «#heierna-kampanjen er et rop om et barnevern med desperat behov for flere ansatte», skriver Kari Henriksen og Torstein Tvedt Solberg. Ine Haver i barneverne­t i Stavanger tok initiativ til nettkampan­jen som ble lansert lørdag 26.februar.
SKJERMDUMP FRA FONTENE.NO «#heierna-kampanjen er et rop om et barnevern med desperat behov for flere ansatte», skriver Kari Henriksen og Torstein Tvedt Solberg. Ine Haver i barneverne­t i Stavanger tok initiativ til nettkampan­jen som ble lansert lørdag 26.februar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway