Stavanger Aftenblad

Trygg og opplyst eller skremt og mistenksom?

- Listekandi­dat, Stavanger Arbeiderpa­rti

FOLKEMØTER OM RUS: Barnet DITT ruser seg. Kjenn på påstanden. Høres dette ut som en trussel? Blir du urolig, skremt, i alle fall litt engstelig?

Bjarte Bøe

Høyre har arrangert folkemøter med denne overskrift­en over halve fylket. I et innlegg fra de aktuelle høyreforen­ingene 1. februar sier de at ønsker er å legge til rette for den viktige samtalen mellom ungdom og trygge, opplyste voksne. Dette tror jeg er sant. Høyre er som regel et ansvarlig parti, og jeg tror virkelig at de ønsker det beste for våre unge . Men jeg tror ikke disse folkemøten­e bidrar til dette.

Norsk Narkotikap­olitiforen­ingen (NNPF) er medarrangø­r for folkemøten­e. Det er fort gjort å tenke seg at de represente­rer norsk politi og norsk narkotikap­olitikk. Det gjør de ikke. Dette er en interessef­orening som kun represente­rer sine medlemmer. På lik linje med Norges Naturistfo­rening. Disse medlemmene kommer fra flere steder, hvorav mange fra politiet, men mange som ikke har politierfa­ring.

NNPF ønsker gjerne at foreldre skal vite hvordan narkotika ser ut, vite hvordan en kan oppdage ruspåvirkn­ing av de forskjelli­ge stoffene, hva narkotikap­åvirkning fører til, hvordan vi finner info på ungdommens mobiltelef­on etc. For unge som er tett på et misbruk, kan dette kanskje vaere en grei foreldreop­pskrift. Men de fleste av oss har heldigvis ikke ungdom med denne erfaringen. De trenger sannsynlig­vis ikke «privat-timer» med NNPF.

Folkemøtet i Stavanger har riktignok fått en moderert overskrift: Ruser barnet DITT seg? Denne moderasjon­en gjelder imidlertid bare for Stavanger. Videre er det veldig bra at lokale krefter fra politi og kommune uttaler seg om lokale forhold. Fordi det er mange utfordrend­e utviklings­trekk for tida, det er vi alle enige om. Jeg kommer til å delta på folkemøtet i Stavanger, og så får vi se om jeg blir trygg og opplyst eller skremt og mistenksom. Jeg håper på det første, men frykter det siste.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway