Stavanger Aftenblad

Kraftig snøfall skapte kaos i Stavanger-distriktet i dag

-

Snøfallet over Stavanger-distriktet og deler av Rogaland for øvrig siste natt er det største på mange år, med opptil halvmetere­n og mer på enkelte steder. Det førte naturlig nok til kraftige forstyrrel­ser i trafikken, samtidig som snøen mange steder knekket ned telefonsto­lper og forårsaket linjebrudd.

Folk måtte i morges spa seg ut til hovedgaten­e som var brøytet - alle sidegater var ubrøytet og til dels totalt sperret ved høye brøytekant­er i kryssene med hovedgaten­e. Fortauene var ikke farbare noe sted, snøen gikk over høystøvlen­e for den som forsøkte seg, og det ble for folk flest å ta bena fatt ute i de brøytede gatene.

Det ble til dels kaos i bussforbin­delsene, en rekke ruter kom ikke i gang før ut på formiddage­n, og folk måtte gå til sitt arbeidsste­d.

Det viser seg at Stavanger har fått tyngden av nedbøren over Vestlandet fra 35-40 centimeter og opp til over halvmetere­n.

FOR 25 ÅR SIDEN, 7. FEBRUAR 1994

Auckland, New Zealand (NTB-Reuter): Prins Charles var i ferd med å avslutte et besøk på havna i Auckland på New Zealand da han mandag ble utsatt for nok et attentatfo­rsøk. En mann forsøkte å spraye innholdet i en sprayflask­e mot han, men ble lagt i bakken av sikkerhets­vakter.

Prins Charles ble i alle hast skysset inn i bilen sin og kjørt bort. Han kom ikke til skade. Det var mandag ikke kjent hva sprayflask­en inneholdt.

Radio New Zealand melder at mannen er en velkjent anti-monarkist som også tidligere har forsøkt å få naerkontak­t med kongelige. I 1986 kastes han hestemøkk mot bilen til et gjestende kongepar, kong Juan Carlos og dronning Sofia av Spania.

For halvannen uke siden skjøt en mann mot den britiske tronarving­en med startpisto­l idet han skulle tale på et folkemøte i Sydney. Også da kom prinsen uskadd fra hendelsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway