Stavanger Aftenblad

Ingen norsk suksess

-

ALPINT: De norske fikk det ikke til i VM-rennet i super-G. VM-debutant Adrian Smiseth Sejersted ble beste nordmann på delt 8. plass i rennet Dominik Paris vant.

Den 29-årige italienere­n Paris kjørte på startnumme­r 3 inn til en tid ingen greide å tukte. Vincent Kriechmayr fra Østerrike og franske Johan Clarey deler sølvet ni hundredele­r bak vinneren. Sejersted kjørte inn 0,50 sekund bak ledende Paris. Det holdt til delt 8. plass med to andre kjørere.

– Jeg ble beste norske på 8. plass. Jeg ville heller vaert dårligste norske på den plassen, sa Sejersted etter rennet og varslet norsk revansj i utforrenne­t lørdag.

– Lyset slått av

Alle de norske var blant de 11 første startende, og det norske medaljehåp­et var dermed tidlig knust. Aksel Lund Svindal var siste nordmann ut, i sitt nest siste renn i karrieren. Han tapte til de beste gjennom hele løypa og kjørte inn 0,92 sekund bak lederen. Han endte på 16. plass.

– Lista sier sitt, det var dårlig. Det ble vanskelige­re enn jeg forestilte meg, for lyset var slått av. Det gikk fra solskinn til skikkelig mørkt, og i tillegg var det høy hastighet og vanskelige passasjer. Mange kjørte ut, og det var ikke samme ro på start som vanlig, sa Svindal til norske journalist­er og la til at kneet ikke ga ham noe problem.

Svindal skrøt av Sejersted

– Yngstemann leverte i dag, men vi tre eldste gjorde det ikke, sa han.

Kjetil Jansrud kjørte med bandasje på hånden der han pådro seg brudd i to fingre under utfortreni­ng i Kitzbühel i slutten av januar. Han tok seg til hånden umiddelbar­t etter at han kjørte i mål til det som ble 22.-plass, slått av Paris med 1,18 sekund.

– Det begynte å smerte litt da jeg kom i mål, men det var fordi adrenaline­t var på vei ut av kroppen. Det går helt fint, sa Jansrud til de norske journalist­ene i Åre og beskrev kjøringen sin som rotete.

– Det går så vanvittig fort, og jeg måtte reagere i stedet for agere.

For ivrig

Første nordmann i aksjon var Aleksander Aamodt Kilde. Han gjorde to store feil og kjørte inn 1,63 bak Paris. Da alle nordmennen­e hadde kjørt, lå de på fire av de fem siste plassene blant dem som hadde fullført, i en super-G der uvanlig mange kjørte ut. Kilde endte som nummer 24.

– Det var mørkt, og det var vanskelig, men jeg prøvde å vaere offensiv og gi gass. Jeg var ivrig underveis, kanskje litt for ivrig. Jeg ble kastet litt rundt, og to-tre ganger var jeg helt ute å sykle, sa Kilde.

NRK-ekspert Kjetil André Aamodt sa at han ble skeptisk da han hørte Kilde si før rennet at det bare var å kjøre rettest mulig linje.

– I kvinnenes renn var det de som kjørte en konservati­v linje som gjorde det best. Jeg tror det er lurt å kjøre en normal linje her, sa han. (NTB)

 ?? ANDERS WIKLUND / TT ?? Adrian Smiseth Sejersted ble overrasken­de nok beste nordmann under SuperG i VM i Åre.
ANDERS WIKLUND / TT Adrian Smiseth Sejersted ble overrasken­de nok beste nordmann under SuperG i VM i Åre.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway