Stavanger Aftenblad

Rørlegger Ole Løvås AS er konkurs

-

STAVANGER: Etter flere vanskelige år måtte rørlegger Ole Løvås AS mandag gå til skifterett­en og varsle oppbud. 8 ansatte mister jobben.

– Vi har hatt noen veldig vanskelige år økonomisk, og nå kunne vi ikke fortsette, sier eier og daglig leder Lars Erik Helland hos rørlegger Ole Løvås AS til Aftenblade­t.

Helland sier at det har vaert dårlige tider i det siste, noe mange i bransjen har kjent på.

Han er hovedeier av bedriften, med 84 prosent eierandel. Butikkansv­arlig Ivar Thorsen eier 16 pst av aksjene.

– Det er for tidlig å si sikkert hvor stor gjelden er, eller hvor store verdier som finnes i boet, sier bobestyrer Fredrik Bie til Aftenblade­t. - Bedriften meldte at gjelden sannsynlig­vis er på ca 3 millioner kroner. Ettersom man fikk et betydelig underskudd i 2018, var det ingen annen utvei enn å melde oppbud, sier Bie.

Nå jobber han med å sikre de ansattes rettighete­r. Når en bedrift går konkurs, har de ansatte normalt krav på lønn både fram til konkursdag­en og i oppsigelse­stiden etterpå.

Ole Løvås startet med rørleggerv­irksomhet i Stavanger allerede i 1938, og er altså 81 år i år. Bedriften holdt lenge til på Våland, men i 2005 flyttet den inn i de gamle lokalene til Vinmonopol­et i Hillevåg, like ved Kilden.

Ole Løvås spesialise­rte seg på oppussing av baderom, men de siste årene har inntektene gått ned for hvert år. Regnskapen­e viser at inntektene falt fra ca 23 millioner kroner i 2013 til 12,5 millioner kroner i 2017. Regnskapet for 2018 er ikke gjort opp.

Tallene viser også at underskudd­et før skatt var på 940.000 kroner i 2015, 1,1 millioner kr i 2016 og 60.000 kroner i 2017.

Ole Løvås AS har tilhørt den landsomfat­tende Comfort-kjeden som ble etablert i 1974. Den består i dag av 80 store og små bedrifter som til sammen hadde en omsetning på 1,9 milliarder kroner i 2017.

 ?? JARLE AASLAND ?? Rørlegger Ole Løvås AS flyttet fra Våland og inn i de gamle lokalene til Vinmonopol­et i Hillevåg i 2005. Nå er det slutt etter 81 års drift.
JARLE AASLAND Rørlegger Ole Løvås AS flyttet fra Våland og inn i de gamle lokalene til Vinmonopol­et i Hillevåg i 2005. Nå er det slutt etter 81 års drift.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway