Stavanger Aftenblad

Is-kulene går unna som varmt hvetebrød

- Dag-Henrik Fosse dag.henrik.fosse@aftenblade­t.no

SANDNES: – I fjor høst var vi ikke godt nok forberedt, og solgte

900 isplanker. Da var det kaos. Vi klarte ikke å levere raskt nok, sier Geir Tengs hos Smakeriet på Bystasjone­n. Mandag var omsetninge­n av 100-kroners retten i lokalene til Smakeriet dobbelt så stor som første dag av rekorduken i september.

Under 100-ugå serveres titusenvis av retter denne uken. Middagsret­ter, lunsjrette­r og måltider i ulike kvaliteter står på menyene. Matfesten startet mandag, og ebber ut rett før den siste oppvasken tas kommende søndag.

Siden starten i 2014 har over 400.000 spisegjest­er lagt igjen over 40 millioner kroner på de ulike serverings­tedene som deltar.

Denne vinterens februar-uke startet mandag. De best besøkte dagene har så langt vaert torsdag og fredag.

– Tar desserten her

Geir Tengs tilbyr en isplanke med 12 iskuler i ulike smaksvaria­nte. – Nå har vi tatt våre forholdsre­gler, sier han og håper at innkjøp av 288 planker, som egentlig er tilpassede, avlange porselenss­kåler, er nok når det største besøks-trøkket sannsynlig­vis kommer onsdag, torsdag og fredag.

– Folk som er ute på 100 ugå, tar gjerne hovedrette­n et annet sted, men kommer til oss for å ha desserten her, sier han.

Det var akkurat det Gunhilde Aamodt og Sissel Riis gjorde tirsdag. Laererne på Jåttå videregåen­de skole hadde lunsjen i Sandnes, og spiste først på Hekkan Burger rett over gaten.

– Vi tar desserten her,

sier kvinnene som var svaert godt fornøyd med is-retten.

– Den var best, sier Sissel, og peker på menykortet og iskulen som inneholder byggryn og malt.

Gunhilde foretrekke­r solbaervar­ianten. Men begge liker det meste på isplanken. Og her får du hjelp til å velge i hvilken rekkefølge iskulene skal spises for å få den beste smaksopple­velsen.

De to kvinnene har ingen problemer med å spise opp isen etter burgermåti­det. Kulene er

 ?? JARLE AASLAND ?? Mari Natland, til venstre og Afsaneh Sakhizadeh serverer iskrem dagen lang.
JARLE AASLAND Mari Natland, til venstre og Afsaneh Sakhizadeh serverer iskrem dagen lang.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway