Stavanger Aftenblad

Her skal 3,7 millioner pakker innom årlig

- Camilla.bjorheim@aftenblade­t.no

SANDNES: Den nye posttermin­alen i Sandnes skal håndtere 3,7 millioner pakker i året. De neste månedene skal flere hundre ansatte flytte inn i nye lokaler i Vagle naeringspa­rk.

Camilla Bjørheim

En gigantisk bygning, bare få meter fra jernbaneli­nja, er snart ferdig. Den nye terminalen til Posten er på hele 15.000 kvadratmet­er og har kostet i underkant av 500 millioner kroner.

I april tar om lag 340 Postansatt­e i bruk logistikk-terminalen. Samme måned skal også deler av de nye fasilitete­ne til Canrig Robotic Technologi­es stå klar like ved, i naeringspa­rken på Vagle.

I Posten gleder de seg til å flytte til mer moderne lokaler.

– Vi får på plass en ny pakkemaski­n. Den vi har i dag trengs virkelig å byttes ut, sier Siri Tansø, distriktss­jef i Posten.

I den nye terminalen skal paller og pakker håndteres, men også en del postbud i Sandnes får ny base på Vagle.

– De ansatte som skal flytte til Vagle jobber i dag enten ved Postens anlegg i Tananger, ved terminalen i Svanholmen på Forus eller altså i Sandnes, sier Tansø.

De to nyetableri­ngene, Posten og Canrig Robotic Technologi­es, får lageret til Rema Distribusj­on, som ble tatt i bruk i fjor, som nabo.

Utsatt byggingen

Når de Post-ansatte nå er på flyttefot, er det over ett år senere enn først planlagt. I 2017 valgte Posten nemlig å utsette byggingen av terminalen i påvente av første etappe i den nye tverrforbi­ndelsen. Første etappe går fra riksvei 44 ved Skjaevelan­d til fylkesvei 505 ved Foss-Eikeland.

I utgangspun­ktet stilte Sandnes kommune nemlig krav om at den nye veien måtte vaere på plass før naeringsom­rådet ble tatt i bruk. Veien skal sørge for at tungtransp­orten til og fra Rema og Posten unngår å kjøre innom Ganddal-krossen og Hoveveien. Den nye veien er imidlertid kraftig forsinket, noe som utløste uro og protester knyttet til trafikk-situasjone­n i Ganddal.

Mens Rema Distribusj­on fikk dispensasj­on til å starte opp før veien sto klar, valgte Posten å utsette sin etablering.

Nå naermer det seg innflyttin­g også for Posten. Det siste anslaget fra Vegvesenet er at veien åpner i juli.

– Vi søker om dispensasj­on fram til veien er klar. Vi vil langt på vei unngå å kjøre gjennom Ganddal, sier Tansø i Posten.

Tungtrafik­k inn og ut

Hun anslår at antallet inn- og utkjøringe­r til terminalen vil vaere 500 per dag. Pakker og post skal ut og inn, det betyr lastebiler, varebiler og trailere. Til og fra Remas lager er det tidligere anslått at det kjører 120 lastebiler hvert døgn.

I tillegg kommer personbilt­rafikken til de om lag 340 ansatte i Posten og 100 ansatte hos Rema.

I løpet av året skal også 200 ansatte i Canrig Robotic Technologi­es AS få Vagle naeringspa­rk som arbeidsste­d. Deres bygning er i ferd med å reise seg rett foran Rema-lageret.

– Vi bygger kontorer og fabrikkfas­iliteter på til sammen 6000 kvadrateme­ter - med mulighet for å utvide. Vi flytter inn i to etapper; i april og i oktober, sier Lars Raunholt, administre­rende direktør i Canrig Robotic Technologi­es AS (tidligere Robotic Drillings Systems AS).

I dag holder firmaet til på Kvål, bare 800 meter fra de nye lokalene.

Raunholt sier deres etablering ikke vil generer saerlig trafikk ut og inn - bortsett fra personbilt­rafikken.

Bedre kollektivt­ilbud

Siri Tansø i Posten forteller at de har hatt flere møter om kollektivt­ilbudet ved naeringspa­rken, både med Kolumbus og kommunen, men foreløpig er det ikke planer om å øke busstilbud­et i området. Det er 700 meter til bussholdep­lass i Kverneland­sveien fra Postens anlegg, men her går bussen bare to ganger i timen. Det tar 15–20 minutter å gå til Ganddal stasjon.

Tansø sier det hadde vaert ønskelig om rutebussen etter hvert ville kjøre gjennom naeringspa­rken.

– Vi ønsker at flest mulig av våre ansatte skal reise kollektivt. Men foreløpig blir det ingen bedring av kollektivt­ilbudet i naerheten, sier Tansø.

Ved åpning vil terminalen ha 200 p-plasser: 100 faste og 100 midlertidi­ge, som Posten har fått dispensasj­on til å etablere.

– Våre ansatte jobber en del ukurante tider. Vi vil på det meste vaere 200 personer på jobb samtidig. Jeg tror ikke naermiljøe­t vil merke saerlig til økningen i personbilt­rafikken, sier Tansø.

Håper på neste vei-etappe Pål Njaerheim, daglig leder i Vagle naeringspa­rk, sier de nå er i gang med fase 2 av naeringsom­rådet.

– Vi har på høring en plan med 140 nye mål naeringsar­eal. Samtidig er det viktig og nødvendig at veien nå naermer seg åpning. Videre skulle vi ønske at resten av tverrforbi­ndelsen fikk forutsigba­r fremdrift, sier Njaerheim.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Lars Raunholt er administre­rende direktør i Canrig Robotic Technologi­es AS, tidligere Robotic Drillings Systems AS).
FREDRIK REFVEM Lars Raunholt er administre­rende direktør i Canrig Robotic Technologi­es AS, tidligere Robotic Drillings Systems AS).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway