Stavanger Aftenblad

Høyre har ingen rolle i foredraget

- Terje Hetland Fylkeslede­r i Rogaland Unge Høyre

FOLKEMØTER: Unge Høyre tar samfunnsan­svar for å løfte debatten om rus.

Sara Hønsi

til å ta sterkere ulovlige stoffer. Unge Høyre er lei av å lese at å løfte denne debatten, kalles et maktspill fra Birkevold.

Det er ikke en smule tynt å ta litt ansvar og bidra til at elevene i Stavangers­kolen også blir opplyst på et saerdeles viktig tema. Dette er blitt gjort tidligere både på Jaeren og andre steder. Derfor blir det utrolig tynt av Birkevold å anta at foredraget på dagtid har en politisk vinning/budskap fra Høyre sin side. Han burde gjerne vaert til stede på et av folkemøten­e på Hå eller i Sandnes og da sett at dette ikke er noe valgkampst­unt.

Høyre og NNPF er arrangører og vi har organisert folkemøtet. Dette er gjort på frivillig basis for å løfte en viktig debatt. Det som er umusikalsk og direkte skuffende, er hvordan Birkevold og andre har prøvd å snu hele debatten til en valgkampsa­k i stedet for å støtte opp om informasjo­n og forebyggin­gsarbeid.

Misforståe­lsen ble rettet opp

Høyre sendte ut en invitasjon på vegne av Bratland, og det ble dermed i «politisk regi». Denne misforståe­lsen ble rettet opp i umiddelbar­t, og det ble avklart at vi ikke står som arrangør av elevforedr­aget på dagtid.

Skolene var klare, rektorene var klare og Bratland var veldig klar. Dessverre blir det ikke noe av i denne omgang. Det kan vi takke skolesjefe­n i Stavanger for, politiske partier og kommentato­rer som fokuserer på at det er negativt at et politisk parti organisere­r møtet.

Trenger holdningse­ndring Heldigvis vil folkemøtet på kvelden gå som normalt. Vi håper at du som foresatt dukker opp og tar med deg ungdommen. Det er et viktig innslag om ungdomsmil­jøet i byen vår.

Et ungdomsmil­jø som trenger en holdningse­ndring hvis du spør oss unge som faktisk opplever det.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway