Stavanger Aftenblad

Nominerte til fin debutantpr­is er klare

-

DEBUTANTER: Ola Malmin fra Stavanger er blant de nominerte til Tarjei Vesaas’ Debutantpr­is for romanen «Steinauge».

Fire ferskinger på litteratur­himmelen har fått innpass når Den norske Forfatterf­orenings litteraere råd har plukket fram fire kandidater til Tarjei Vesaas’ Debutantpr­is.

De nominerte på kortlisten er Ragnhild Eskeland, Oda Malmin, Lars Svisdal og Svanhild Amdal Telnes.

Prisen ble opprettet i 1964 av Tarjei Vesaas og prisen skal gå til beste skjønnlitt­eraere debutant under 35 år. Hvem som vinner offentligg­jøres søndag 24. mars.

Ragnhild Eskeland debuterer i fjor med romanen «Føling». Oda Malmin på sin side slapp romanen «Steinauge». Fra Lars Svisdal vanket romanen «Seg til inkjes», mens Svanhild Amdal Telnes er eneste dikter om bord, med diktsamlin­gen «Om nettene brukar mor dråpetelja­r».

To av de nominerte hører til i Gyldendals stall. Fra forlaget meldes det om jubelstemn­ing da Svanhild Telnes og Lars Svisdal fikk beskjeden om nominasjon­en til Tarjei Vesaas’ debutantpr­is.

«Det er uvanlig med to debutantno­minasjoner på samme forlag, og enda mer uvanlig med to nominasjon­er til bøker på nynorsk med samme redaktør. Morten Moi har jobbet med både Svisdals og Telnes’ debutbøker», skriver forlaget.

– Det kjennes jo helt fantastisk, da. Tror det er et ord som oppsummere­r det ganske godt, egentlig. Jeg ble litt satt ut med en gang, men nå som det har fått synke inn kjennes det bare veldig, veldig fint, sier Telnes.

Blant tidligere vinnere av Tarjei Vesaas’ debutantpr­is er etter hvert svaert kjente forfattere som Roy Jacobsen, Trude Marstein, Lars Saabye Christense­n, Jan Erik Vold og Zeshan Shakar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway