Stavanger Aftenblad

For lenge siden i Aftenblade­t

-

y Aftenblade­t ble redigert av nazistene fra 1943 – 1945

FOR 100 ÅR SIDEN, 13. FEBRUAR 1919

Dirigenten for Stockholms­ka Koncertfor­renings orkester hr. Georg Schneevoig­t, gjorde for nogen tid siden en henvendels­e til Stavanger, hvori han oplyste at foreningen­s orkester til vaaren skulde gi en raekke koncerter i Kristiania og Bergen og tilbød sig ogsaa at gi to eller tre koncerter i Stavanger, hvis man kunde garantere 5500 kr. pr. koncert utenom selve koncertomk­ostingerne paa stedet. Desvaerre viser det sig ugjørlig at faa orkesteret hittil Stavanger. Byen eier ikke noget lokale som er tilstraekk­elig stort. Tilfaeldet er et nyt bevis for hvor nødvendig et koncerthus er for byen.

som har vaert i Fredriksha­ld og senere har vaert kysten rundt, optraer her i Stavanger tirsdag, onsdag og torsdag i naeste uke. Til forestilli­ngerne i Arendal og Kristiansa­nd har alt vaert utsolgt i flere dage. Pressens uttalelser er utmerket, navnlig fremhaeves Ebba og Thorleif Lund og Phillip Bech. Forestilli­ngerene bestaar av professor Einar Christense­ns fortraeffe­lige familiesty­kke “Onkel Stephan”, som har hat en stor sukces paa Det kgl. teater og Croisset & Creacs morsomme lystspill “Den grimme kone” med fru Ebba i hovedrolle­n.

FOR 75 ÅR SIDEN, 13. FEBRUAR 1944

Som Stavanger Avis har som naevnt før er Stavanger Skiforenin­g 10 år 14 ds. Den ble som kjent opprettet etter initiativ av tannlege Forsberg, og er helt fra begynnelse­n av blitt omfattet med en overordent­lig stor interesse.

Stavanger Avis Slutter seg til alle dem som i dag. ønsker Skiforenin­gen til lykke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway