Stavanger Aftenblad

Berntsen krever forbedring

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

FOTBALL: Kveldens treningska­mp mot Sandnes Ulf blir siste gang Bjarne Berntsen gir hele Viking-troppen spilletid. Og treneren forventer en helt annen prestasjon enn mot Nest-Sotra. Viking lekte seg med Sola (vant 8-1) før forrige sesongs marerittmo­tstander Nest-Sotra sendte Viking ned på jorden da 1. divisjonsl­aget vant 3-2 i Randaberg Arena forrige uke.

Viking-trener Bjarne Berntsen har sett kampen om igjen, og dommen er klinkende klar:

– Det var ikke akseptabel eliteserie­standard på det vi leverte der, sier Berntsen til Aftenblade­t før kveldens møte med Sandnes Ulf på SR-Bank Arena.

Til Marbella

Det blir Vikings siste kamp før troppen lørdag setter seg på flyet til Marbella på treningsle­ir. Der venter to kamper: Mandag er Sandefjord motstander og torsdag står russiske Lokomotiv Moskva på motsatt banehalvde­l.

Kampen mot Sandnes Ulf blir siste gang i oppkjøring­en der samtlige skadefrie spillere får minimum 45 minutter. Når Viking lander på spansk jord starter jobben med å spille inn noe som kan minne om et lag.

To kamper i spanske Marbella – Vi fortsetter som planlagt mot Sandnes Ulf. De fleste skal ha 45 minutter. Det fikk spillerne beskjed om før treningen tirsdag. Men det blir mindre rullering når vi kommer til Marbella. Vi skal spille to kamper der nede, og selv om vi ikke kommer til å stille med to like lag i de kampene, blir det ikke så mye rullering som det har vaert hittil, forklarer Berntsen.

– Synes du spillerne har grepet den muligheten de har fått til å vise at de er gode nok til å kjempe om en plass på laget i oppkjøring­en og kampene til nå?

– Ja, alle har fått den sjansen. Så er det vi i trenerteam­et som vurderer om de har prestert godt nok eller ei.

Godt nok var det ikke mot Nest-Sotra forrige uke. Kampen, som sendte både Even Østensen og Johnny Furdal på skadestuen, ga Berntsen litt å tenke på.

– Vi slapp inn for lette mål og Nest-Sotra kom til for mange avslutning­er etter innlegg der vi ikke var gode nok til å ta ut folk i feltet. Vi var i tillegg for lite aggressive i perioder og ga vekk ballen for lett etter at vi hadde vunnet den. Det var masse å ta tak i, selv om det også var noe positivt. Jeg synes vi var ganske gode de 20 første minuttene av 2. omgang, sier Viking-treneren.

Endringer i kapteinste­amet Viking har terpet på det defensive og et aggressivt press i hele oppkjøring­en. Det kommer de til å fortsette med.

Senest på gårsdagens trening måtte Berntsen flere ganger bryte inn i økten for å jage opp spillerne.

– Vi må fortsette å øve på hver trening. Vi må ha fullt fokus på det og ha full konsentras­jon på det som er viktig. Det fortsetter frem til seriestart.

Før denne sesongen gjør Vikings trener endringer i kapteinste­amet. Ut går André Danielsen, Tord Salte og Julian Ryerson som ble solgt til Union Berlin i fjor sommer. De tre nye er Kristian Thorstvedt, Amund Wichne og Johnny Furdal.

– Det er nødvendig med litt rullering der. Posisjon på banen og alder spiller inn. Vi ønsker å ha alle lagdelene represente­rt i det teamet, sier Berntsen.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Bjarne Berntsen forventer andre takter fra Viking når Sandnes Ulf er motstander i Jåttåvågen i kveld.
PÅL CHRISTENSE­N Bjarne Berntsen forventer andre takter fra Viking når Sandnes Ulf er motstander i Jåttåvågen i kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway