Stavanger Aftenblad

«Det har vaert noen tunge år»

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Lavere lønn og ned én divisjon: Hana-karen Pål Vestly Heigre (23) kommer hjem til Sandnes Ulf for å restarte karrieren. – Dette er et bevisst valg for å få mer spilletid. Jeg skal erkjenne at det har vaert noen tunge år hvor jeg har følt ting har gått bra, men hvor jeg ikke har fått tillit, forklarer keeper Pål Vestly Heigre overfor Aftenblade­t.

Fem klubber på fem år 23-åringen signerte en langtidsko­ntrakt med Viking i 2012. Han slapp aldri til mellom stengene, derfor ble han lånt ut til Start, Tromsø og Lillestrøm de neste årene.

Han har også vaert innom Aalesund og nå sist Strømsgods­et. Han fikk 20 eliteserie­kamper for Tromsø, men det har vaert langt mellom kampene i de fire andre klubbene.

Totalt ble det 25 eliteserie­kamper i løpet av de fem sesongene som har gått siden han dro fra Viking. Nå hadde han ett år igjen av kontrakten i Godset, men fikk gå gratis da Sandnes Ulf kom på banen.

Sandnes Ulf trengte ny keeper etter at de solgte Egil Selvik til Odd før helgen.

Lagets andre keeper, SakuPekka Sahlgren, er fortsatt under opptrening etter kneskaden han pådro seg i april i fjor. Finnen rekker ikke seriestart­en borte mot Sogndal 31. mars.

Tiden fram til det akter Vestly Heigre å bruke godt, både på trening og i kamp.

Allerede i kveld vokter han Sandnes Ulfs mål når laget spiller treningska­mp i det Aftenblad-sendte oppgjøret Arena.

fra SRBank

Tenker ikke på Sahlgren

–Det blir kjekt. Å komme til Sandnes Ulf er en god mulighet til å restarte karrieren. Nå tar jeg et par år her og så ser vi hva som skjer. Jeg er i en alder hvor jeg må spille regelmessi­g for å utvikle meg, påpeker Vestly Heigre.

– Hvordan vurderer du situasjone­n når Sahlgren, som har vaert førstekeep­er, kommer tilbake litt ut i sesongen?

– Jeg har ikke tenkt så mye på det, jeg har heller ikke snakket med så mye med trenerne om det. Nå skal jeg trene best mulig og komme meg i form, svarer keeperen som debuterte for Hana i 4. divisjon som 14-åring.

Etter det Aftenblade­t kjenner til, har Sandnes Ulf hentet Vestly Heigre som en sidestilt keeper med Sahlgren.

 ?? MORTEN WIIK LARSEN ?? Pål Vestly Heigre, til venstre, etter signeringe­n av toårskontr­akten med Sandnes Ulf tirsdag. Her sammen med keepertren­er Jason Wyn-Jones.
MORTEN WIIK LARSEN Pål Vestly Heigre, til venstre, etter signeringe­n av toårskontr­akten med Sandnes Ulf tirsdag. Her sammen med keepertren­er Jason Wyn-Jones.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway