Stavanger Aftenblad

Fotballklu­bb arrangerer gratis aktivitets­ferie i vinterferi­en

- Ingvild Lygren ingvild.lygren@aftenblade­t.no

INKLUDERIN­G:– Tjensvoll FK har et motto som sier at vi skal vaere en klubb for alle. Det mottoet skal vi etterleve også. Vi ønsker å gjøre noe for dem som ikke har det like godt som andre, sier daglig leder Dan Pedersen.

Han er hovedmanne­n bak fotballklu­bbens tilbud om gratis aktivitets­ferie for barn og unge i vinterferi­en. I høstferien i fjor arrangerte Tjensvoll FK tilbudet for første gang. 45 barn og unge deltok selv om de bare fikk én ukes varsel om tilbudet. Målet med arrangemen­tet er at barn og unge med innvandrer­bakgrunn og barn fra hjem med lav inntekt skal få et aktivitets­tilbud i ferien, men tilbudet er åpent for alle som vil.

Smitteeffe­kt

I 2017 kom Kvaleberg i Hillevåg bydel dårligst ut i levekårsun­dersøkelse­n. Pedersen håper at tiltak som gratis aktivitets­ferie skal bidra til å løfte bydelen, og at det fører til at andre klubber og organisasj­oner velger å gjøre noe liknende.

– Jeg tror det bare blir større og større behov for slike tilbud. Det er viktig for barn og unge å føle seg inkludert og likeverdig, sier han.

Åpner klubbdøren­e for alle Tilbudet er først og fremst for alle barn i Hillevåg bydel, men dersom det kommer barn fra andre bydeler vil ikke klubben stenge dørene for dem. Av erfaring vet Pedersen også at en del foreldre kvier seg for å melde barna på aktivitete­r i frykt for at det skulle vise seg å koste penger selv om det står at det er gratis.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway