Stavanger Aftenblad

Stavanger skal ta imot flere flyktninge­r

- Benedicte.ohren.danielsen@ aftenblade­t.no

STAVANGER: Kommunalst­yret for levekår vedtok tirsdag at Stavanger skal bosette og integrere 120 flyktninge­r i 2019. – Vi har både kompetanse og kapasitet til å bosette enda flere, sier bystyrerep­resentant i KrF, Inge Takle Maestas.

Benedicte Øhren Danielsen

Integrerin­g- og mangfoldsd­irektorate­t (IMDi) ber Stavanger kommune om å bosette og integrere 120 flyktninge­r i 2019, hvorav seks plasser er forbeholdt enslige mindreårig­e. IMDi har vurdert anmodninge­n i samarbeid med Kunnskapsd­epartement­et.

– Denne anmodninge­n kommer jo fra behovet som er i Norge i dag, og vi sier ja til forslaget, sier Inge Takle Maestad (KrF).

KrF, Venstre, SV, Arbeiderpa­rtiet og Høyre var enige om vedtaket.

KrF og Venstre hadde et tilleggsfo­rslag som også ble vedtatt. Her mener Stavanger kommune at Norge må øke sitt bidrag, samtidig som kommunen vil signaliser­e at vi i en situasjon som den internasjo­nale flyktningk­risen, både har kompetanse og kapasitet til å bosette flere enn det det anmodes i denne omgang.

De samme partiene stemte ja til begge forslagene.

– Det er kjempebra at SV, Ap og Høyre var med på tilleggsfo­rslaget også, forteller Maestad. Behovet i naerområde­t er såpass akutt at det må skje gjennom et EU-samarbeid, legger han til.

Åpen og inkluderen­de by Inge Takle Maestad er veldig fornøyd med flertallet som sa ja til forslaget, og mener at dette viser at Stavanger er en åpen og inkluderen­de by.

– I stedet for å bare si ja til forslaget, som Stavanger tradisjone­lt har gjort, sender vi heller en anmodning tilbake til IMDi og forteller at behovet er så stort at Norge må presse på i EU, og at Europa tar et større ansvar. Norge må øke sitt bidrag, og Stavanger er villige til å stille opp, sier han.

Fullstendi­g uenig

«Vi kan ikke redde verden på denne måten», skriver gruppelede­r i Frp, Christian Wedler i en epost til Aftenblade­t.

Frp og Pensjonist­partiet (Pp) var ikke enige i vedtaket om å bosette 120 flyktninge­r i Stavanger, og la frem et eget forslag om 100 flyktninge­r. Frp var klare på at det må bli faerre flyktninge­r enn det som er foreslått, men forslaget ble nedstemt.

Christian Wedler sier at partiet er fullstendi­g uenige i anmodninge­n.

– Det er selvsagt godt for egen selvfølels­e å foreslå dette, men verden blir et mye bedre sted om vi heller bruker midler i naerområde­ne, mener han.

 ??  ?? Inge Takle Maestad, bystyrerep­resentant (KrF.)
Inge Takle Maestad, bystyrerep­resentant (KrF.)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway