Stavanger Aftenblad

Per Inge Tokelsen etter bompengemø­te: – Ble nesten bare angrep på meg

-

STAVANGER: Det var høy temperatur i kjelleren på Sølvberget kulturhus tirsdag kveld da komikere og bompengemo­tstandere samlet seg for folkemøte og debatt om bompenger. Initiativt­aker var standup-komiker Sindre Blicher Larsen, og med seg hadde han komiker og Venstre-politiker Per Inge Torkelsen. Rundt 30 personer hadde møtt opp.

Torkelsen innrømmer etterpå at møtet ble noe annet enn han hadde sett for seg, mest et hardt angrep på ham som person, i stedet for debatt og satire rundt bompengepr­oblematikk­en. –Det er ikke min måte å debattere på. Jeg liker når debatten er faktabaser­t, og akkurat her går det mer på følelser. Det er mange år siden jeg har opplevd denne type debatt, og jeg tror ikke det bidrar med noe konstrukti­vt, sier Torkelsen.

En publikumme­r ropte blant annet «hold kjeft», og Torkelsens årslønn og private økonomi ble et tema. Bakgrunnen for debatten var NRK-programmet «Satiriks på ekte», som hadde premiere 25. januar. Det er et ukentlig satireprog­ram som reiser rundt for å lage satire av det norske samfunnet. Denne kveldens vil vaere en del av fredagens episode.

Alexandra Eva Lind, tidligere styremedle­m i «Nok er nok», var også til stede på folkemøtet. Selv om det var ment å vaere en humordebat­t, mener hun at den gjerne kunne vaert mer seriøs. Og hun reagerte på at motdebatta­nter lo når temaet var folk som lever under fattigdoms­grensen. Torkelsen selv mener ikke at han lo av bompengemo­tstanderne.

–Jeg lo, men jeg lo ikke av dem. Jeg synes derimot at enkelte argumenter de hadde var på grensen til komisk.

Lind roser derimot Torkelsen for å stille til debatt, og siden Torkelsen etterspurt­e historier og navn på familier som ikke har råd til mat og klaer på grunn

av bompenger, lover Lind å overlevere en liste.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Per Inge Torkelsen er for bompenger, mens Sindre Blicher Larsen er mot bompenger.
PÅL CHRISTENSE­N Per Inge Torkelsen er for bompenger, mens Sindre Blicher Larsen er mot bompenger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway