Stavanger Aftenblad

Brynjar Melings batterisel­skap i storfusjon – naermer seg USA-børsen

- Kjell.ivar.grondal@aftenblade­t.no

FINANS: Wavetech Global har fusjonert med det amerikansk­e selskapet Spectrum Global Solutions. Verdien på det nye selskapet anslås til å vaere på rundt 1 milliard kroner.

Kjell-Ivar Gilje Grøndal

Dette kommer fram gjennom en pressemeld­ing sendt ut via Nasdaq-systemet i USA. Avtalen mellom de to selskapene skal bestå av utveksling av aksjer i tillegg til en ren pengesum. Wavetech Global blir dermed den største og kontroller­ende eieren i det nye selskapet.

Navnet Spectrum Global Solutions kommer til å avvikles for å ligge fullt og helt under Wavetech Global.

Ordknapp Meling

Fusjonen vil også medføre endringer i det nåvaerende styret hvor Wavetech Global får inn tre medlemmer. Disse er Keith Barksdale, Michael Kotlarz og Dag Arild Valand. Roger Ponder og Keith Hayter blir med videre fra Spectrum sin side.

Den Stavanger-bosatte kjendisadv­okaten Brynjar Meling er en av de største aksjonaere­ne i Wavetech med sine 4,22 prosent. Aftenblade­t har vaert i kontakt med Meling, men han er svaert ordknapp om den prosessen som nå pågår.

– Det er ikke det at jeg ikke har lyst til å si noe, men jeg kan rett og slett ikke uttale på det nåvaerende tidspunkt, sier Meling.

Administre­rende direktør i Wavetech, Dag Arild Valand, sier følgende i pressemeld­ingen:

– I løpet av de siste årene har vi utviklet oss fra å vaere et Tyskland-basert selskap som har utviklet en unik batteritek­nologi til å bli et innovativt globalt selskap med en enda bredere teknologip­lattform med operasjone­r i både USA og Europa. Vi har solide støttespil­lere og partnere, og vi anser dette som et riktig tidspunkt for oss til å slå oss sammen med Spectrum for å bli et børsnotert selskap i USA.

Trolig snart på børs

Etter det Aftenblade­t kjenner til, så vil Wavetech Global vaere på den amerikansk­e Nasdaqbørs­en i løpet av seks til åtte uker. I pressemeld­ingen står det at det bare er den siste godkjennel­sen fra Nasdaq og FINRA som gjenstår. Selskapet vil vaere på børs under tickeren «WAVE».

Administre­rende direktør i Spectrum sier følgende i pressemeld­ingen:

– Vi tror at vi sammen med Wavetech kan vokse oss enda større og at denne fusjonen kan vise seg å ha en stor verdi for våre eiere.

Patent i rundt 100 land Aftenblade­t omtalte Brynjar Meling og hans eierskap i batterisel­skapet Wavetech allerede i april i fjor. Den gang uttalte Meling blant annet følgende:

– Vår patent er sikret i naermere 100 land. Det er selvsagt en nødvendigh­et i et knalltøft marked som mange vil inn i. Batterier er i vinden som aldri før og det handler om å ha noe ekstraordi­naert som kan revolusjon­ere. Vi mener at vi har det, men det er ikke bare vi som mener det. Flere teknologie­ksperter har sagt det samme. Produktet vårt har vaert gjennom en rekke testprogra­mmer og vi vet at det virker som bare det, sier Meling, som sier at de også har jobbet tett med Sintef, flere forsknings­universite­ter og batteripro­dusenter.

Wavetech har rundt 30 ansatte. I 2017 var omsetninge­n på rett i underkant av 40 millioner kroner, mens salgsbudsj­ettet for 2018 var på rundt 100 millioner kroner.

 ?? TOMMY ELLINGSEN ?? Brynjar Meling har en relativt stor aksjepost i selskpaet Wavetech. Her er han sammen med Dag Arild Valand, til venstre. Driftsdire­ktør for selskapet Silas Poel, i midten.
TOMMY ELLINGSEN Brynjar Meling har en relativt stor aksjepost i selskpaet Wavetech. Her er han sammen med Dag Arild Valand, til venstre. Driftsdire­ktør for selskapet Silas Poel, i midten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway