Stavanger Aftenblad

Lego + 6b på Eiganes skole = musikk

- Jo Fridstrøm jo.fridstrom@aftenblade­t.no

Musikk og dataprogra­mmering er mer beslektet enn du skulle tro. Det viser Stavanger Symfoniork­ester – med hjelp av klasse 6b fra Eiganes skole. – Elevene plasserte én legobrikke om gangen, og plassering­en ble til en tone. Så spilte vi det som musikk. Derfra justerte vi det litt, fikk vi inn instrument­er, og til slutt hadde vi en skikkelig kul sang, sier Sofie Østhus Lea fra klasse 6b, på Eiganes skole.

Klassen vant årets skoleoppga­ve fra Lydo. Lydo er et samarbeids­prosjekt mellom symfoniork­esteret og Equinor.

Konkurrans­en gikk ut på å komponere et eget musikkstyk­ke ved hjelp av legobrikke­r, mye på samme måte som en datamaskin tolker musikk.

– Jeg synes det var veldig kjekt. Musikk er et veldig lurt fag å laere seg. Når vi jobbet med legoklosse­ne, laerte vi veldig mye nytt sier, Sunniva Tufto Thorvaldse­n fra vinnerklas­sen.

– Da vi fikk vite at det var vi som vant, så var det ikke så mange av oss som trodde på det. Vi fikk heller ikke lov å si det til noen, fordi det skulle vaere en overraskel­se. Så vi gikk lenge og gledet oss til å øve med orkesteret, sier Sofie Godtlibsen Dale.

Tre konserter ble arrangert i går, den siste i dag. Konsertene byr på mer enn Eiganesele­venes musikk. Orkesteret bruker eksempler fra både Mozart og Bach for å vise slektskap mellom programmer­ing og musikk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway